Ylva - drottninglik?

Har gjort min vanliga morgonrutin. Två papperstidningar, sen fyra nättidningar och så koll på våra lokala tidningars nätupplaga för att kolla om  något hänt sen pressläggningen.

Var på väg att tänka att inget omvälvlande hänt - bara det gamla vanliga - då rubriken från Expressen kom upp på näthinnan "13-åring mördad efter våldtäktsdrama". Ytterligare en 13-åring utsatt för våldtäkt. i Tungelsta söder om Stockholm. Jag blir mållös och vet inte riktigt vad jag ska skriva.

Trångt i stan (Luleå) på klämdagen skriver Norrbottens kuriren och spär på mitt dåliga samvete att jag inte var ute med bokbord på stan.

Och idag har Blenda och Beda namnsdag. Grattis till en Beda jag känner som garanterat inte läser denna blogg. Alltnog ska Blenda och Beda "lenda" respektive "leda" sommaren enligt den gamla bondepraktikan. Så vi hoppas på bra väder så att det blir sol och varmt i valrörelsen!

Sju obs-platser till Älvsbyn lär väl glädja både lokalt fp folk och landstingsgruppen. Inte länge sen en folkpartimotion med det innehållet röstades ned i landstinget . Till och med sossarna från Älvsbyn röstade mot trots att de uppvaktat landstingsledningen i frågan. Men slutet gott allting gott.

Skulle finnas mycket smått och gott att skriva om men tiden rinner iväg. Bara aproprå rubriken om drottninglik. Nu är det andra gången herr Östman ger Linda Ylivanio förnamnet Ylva. Båda gångerna har det varit när han talat om drottninglik. Kul att drottninglik ger Bo Östman  associationer till Ylva!


Kommentarer
Postat av: Ylva

Jag heter ju också Ylva men jag känner mig nog mer som Pippi Långstrump än som en drottning !

Kärringen mot strömmen kan nog också vara ett passande namn.

Men varje gång jag fått höra att jag är en ängel via mitt yrke har det värmt mitt hjärta om än vingarna saknas och jag kan få horn i pannan som inte är sååå änglalika vid enstaka tillfällen.

Men det är klart Östmans liknelse går inte av för hackor och värmer lika bra..... :o)

2006-05-27 @ 15:03:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback