Alltid steget efter!

Min far den gamle NSD medarbetarna hade en jobbjargong som hette "Kuriren - alltid steget efter". Jag börjar känna mig sån. Visst blev det soffan mest hela kvällen - och riktigt många timmars sömn sammantaget. Men skönt!

Så jag tar tag i löftet om en resumé av gårdagen.

Plan- och tillväxtutskott med start 8.20. Alltid en viss fördröjning för att de som har sekunderna på felsida ska hinna bänka sig. Dock en ledamot som andra gången å rad dök upp halv.

Inledning med formaliaärende - byte av projektledare för EU-projekt - som klubbades rakt av - förlåt, bara godkändes. Därefter informerade Lars Karbin om flygtrafiken på Kallax. En verkligt strategisk verksamhet för Luleå och regionens utveckling. Det slår mig nu att jag borde frågat om Kallax Cargo verksamheten - även om "Luftis" som Lars kallar det  har dragit sig ur projektet.

Jag frågade däremot om vilka kringverksamheter som Luftfartsverket driver själv och vilka som drivs av entreprenörer. Måste nog borra mer i det för enligt Lars så går inte Luftfartsverket in och konkurrerar ut verksamhet som bedrivs av andra. Men hur var det egentligen med Bilpark - ett privat initiativ som började före Luftfartsverkets började med samma typ av verksamhet. Måste nog kolla varför Bilpark lades ned??

Mycket intressant föredragning av Maria Strömgren om samordningen av drogfrågor i Luleå. Glädjande att höra att där de fokuserat på dessa frågor hade det också gett resultat. Som Folkpartiet sa i valrörelsen - ett gott liv i Luleå är mer än bara byggkranar. Hur vi hanterar drogfrågorna handlar om våra barn och ungdomars framtid - hur många vi kan rädda från att hamna på alkholen och drogernas altare!

Tomtkön var nästa ärende. Karl P driver på och vill ändra så att platsen i tomtkön ska kunna överlåtas till barn - i det här fallet barn över 18 år. Sympatisk tanke som jag delar - men kanske också "barn" isåfall borde kunna överlåta till föräldrar? Karl drivs av jämförelsen med HSB:s bosparande - och det är väl inte helt fel. För ovanlighetens skull verkar det som om jag och Karl P är på samma linje. Mp, rättvisepartiet och vänstern verkar vara emot. Och övriga är väl rätt diffusa än. Vi ska i alla fall diskutera ärendet i våra partigrupper.

Sen var det planärenden. Några färdiga planer och några där vi beställer detaljplanearbete. Det senare gäller bland annat en liten plan i Sunderbyn där vi äntligen ska få en efterlängtad gång- och cykelväg. Och så Karl P:s "ess" som han drog upp som extra ärende. Nu måste vi skynda lite extra - så sätt igång med mera villatomter på Kronan. Naturligtvis ingen däremot.

Och nu lider det mot slutet för Börje Lööw - fortfarande är han vice ordförande just i PTU. Kom ihåg hans och Margaretas revirtrampande om den fysiska platsen vid sidan av Karl P. Margareta satte sig där av gammal vana - men Börje påpekade att han som vice måste sitta där. Nu tronar väl Börje där en gång till och sen blir det inte Margareta utan väl Yvonne?

Och massor fanns det att kommentera i dagens tidningar - men jag får återkomma.

Dock tre grattis: Till Lars Leijonborg på 57-årsdagen, till Jens pappa Roland också på 57-årsdagen och till Gustav Hansson på 60-årsdagen. Den sistnämnde pappa till mottagaren av Rubus Articus stipendiet, Cecilia Hansson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback