Börjar bli besvärande

Börjr bli besvärande med alla reklamtidningar som läggs in och distribueras med dagstidningarna. Här har jag avsagt mig reklam men nu ligger dessa blad lite här och var och har halkat ut när jag greppat NK o NSD.

Och svär i kyrkan - det vill säga i en insändare - gör Håkan Alsterlind, företagare i Luleå. Han ifrågasätter idrottssponsringens betydelse för företagsetableringar och tar IKEA som exempel. Han har desstuom fräckheten att kräva svar av Karl Petersen. Ska bli intressant att se om något sådant levereras.

Karl P är ju inte så intresserad av offentlig debatt. Efter förra valet - 2002 - avslutade han sin hemsida och sa hejdå till eventuella läsare. 2006 återupptags den strax förevalet - Karls nyhetsbrev bestod mellan 6 - 27 augusti. Men med tanke på hans framgång i valet så kanske det är så väljarna vill ha det?

Och hur moderaterna ska ha det vete Gudarna möjligen - enligt obekräftade rykten återfinns Maria Salmgren föreslagen först som siste ersättare i kommunstyrelsen - alltså femte namn. Inte för att jag har något mandat att lägga mig i deras nomineringar - men är detta verkligen deras medlemmars mening? Den som tiger samtycker.

Och inte blir väl motsättningarna inom det partiet mindre när "gammel" moderaterna läser Jonas Grafströms insändare om att han försvarar homosexuellas rätt att bli prövad som adoptivföräldrar. Det hedrar muf-ordföranden att han offentligt försvarar den linjen - men nog tror jag en och annan moderat som jag känner sätter kaffet i vrångstrupen.

Den stora skandalen i dag kommer väl annars från länsstyrelsen och dess tjänsteman Jan-Olov Westerberg. Oavsett man försöker skicka mail på sina privata datorer för att undvika diarieföring är hela attityden oacceptabel. Att tala till sina "undersåtar" i termer av att de har byxorna nere och att dribbla med tvåmansbeslut för att koma undan överklagningar är översittarfasoner som PO Erikssons genast bör rensa ut. Det sitter en del sån här "skit" i väggarna hos en del myndigheter - Försäkringskassan är ett annat exempel där tonen kan vara rent nedlåtande. Sociala myndigheten ytterligare ett annat där de talar om att "kalla" till möte när medborgare är i nöd och ber om hjälp.

Låt mig avsluta med en glad nyhet: tomtarna har på toppmötet i Gällivare beslutat om två julaftnar om året - för barnens skull. Inte för att grumla glädjen men nog undrar jag om inte herr Marknad också varit inblandad?

Ta vara på dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback