Dags att ta supandet på allvar

Nu kommer larmrapporter om ökade leverskador som följd av det allt mer accelererande drickandet. Om 10-15 år kommer dödsfallen ha ökat markant. Även drickandet bland gravida kvinnor ökar och är alarmerande högt. Det spekuleras ju ibland om vilka skador de får på barnen och när och hur de skadorna visar sig. Det kanske är måste vara slut med det gamla skämtet om att enda problemet med spriten är att det finns för lite, som någon käck färjepassagerare sa i TV häromkvällen.

Prisvärd mat finns skriver Simon Jonsson och förundrar sig över att de annars kvalitetsmedvetna svenskarna inte prioriterar det. Jag är förstås en riktig slarver med mat men även jag kan förundras över hur människor kan prioritera de storpack av kladdigt, senigt och osmakligt pålägg som finns. En prisfråga? Tror inte det - när jag ser vad som övrigt finns i varukorgen av dyr färdigmat, snacks och öl.

På den rent partipolitiska sidan får moderaterna i landstinget en släng av Östmans slesv för den delade lösningen av gruppledarskapet i landstinget. Signaturen Känsligt försöker förstärka bilden av att Lars Wikström kuppats bort. Jag har ingen inside i kd men i insändaren påstås att det finns en kultur inom kd att inte rakt framföra kritik. Kanske är det så - men ibland är det också så att folk inte tar till sig kritik.

i Boden pågår en maktkamp mellan Elvy Blomdahl och Torbjörn Lidberg. Hon beskrivs med ett öppet, demokratiskt, delaktigt ledarskap. Ganska typiskt kvinnligt - ska vi gissa att hon förlorar? Men Boden sossarna är uppenbarligen i riktigt djup kris. Bara 12 personer röstade i deras största lokalavdelning- I ett parti som i länet är 10-falt större än folkpartiet?

Och idag sätter Pajala sig på TV kartan i Sverige. Den gruva som eventuellt kommer att öppnas är nyhet i kanal ett. Med ett namn som hallåan hade svårt att uttala och som jag inte ska ge mig in på att stava till. Jag trodde det hete Kainulasjärvi men hon sa alldeles uppenbart något annat.

Nu drar jag till stan - ska på morgonmöte på Ebeneser som arrangeras av Luleå & co. Och ni - idag har jag packat med badgrejorna - tanken är att de ska bli en kilometer simning på hemväg från jobbet. Nu är det skrivet så måhända det äntligen blir av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback