En morgoninnovation!

Blötbadräkt är inte kul att packa ned - och visst ska det simmas ikväll?

Så det fick bli torkskåpet - och då upptäckte jag att om jag stod precis rakt framför skåpet så nådde en värmestråle mitt hår - vilket utsökt sätt att torka hår och baddräkt på samma gång. Särskilt som min kalkaxel gör det svårt att hålla den gamla, omoderna och framförallt tunga hårtorken.

Annars var det väl mest bara Ikea och Haparanda. Och Bo Östman som nu hittat en ny infallsvinkel i drevet på våra arvoden. Nu är det så synd om nämndordförandena som har så förhållandevis dåligt betalt. Jag har inte heller tillräcklig kunskap för att uttala mig om detta. Men det borde väl gå att se hur mycket ledigt det haft från sina jobb förra mandatperioden. Förmodligen skulle en differentiering även av ordförandearvodena vara på sin plats. Men då riskerar väl (S)tora partiet interna strider om vilka uppdrag som väger tyngst.

Och så skådar mitt vänstra öga att Cecilia Malmström ska vara med och inviga IKEA - som regeringens representant.

Och apropå invigningar så ska Europaväg 45 invigas i Göteborg. Jag hoppas verkligen att dess förkämpe Alf Josefsson från Vittangi får vara med där. Fast han var visst med på invigningen här i norr - tror jag?

Och Elisabeth Särenfors - avgående kommunchef - ska få nästan 60 000 i månaden utan att göra ett jota. Så måste det vara hävdar miljöpartisten fd kommunalrådet i Kalix. Och ingen avräkning mot andra inkomster - för där har alla blivit så kreativa att de bildar bolag och undangår det i alla fall. Det måtte vara girirgheten som är uppfinningarnas moder?

Och rondellhundarna engagerar insändarskribenter - både för och emot. Nu ska jag dra ut i snöyran - jo det snöar igen - och se om vår egen Sunderby rondellhund fått stå kvar.

Kommentarer
Postat av: Eino Frikvist

Apropå IKEA, så kommer vårt Kommunalråd att förse Kamprad & Co med Lovikkavantar idag i samband med invigningen. Hörde att också vår Landshövding inhandlat en gåva till Kamprad på en butik i Luleå - Gissa vad? Jo, Vantar, Mössa och en Yuppievante från Lovikka. Detta gläder åtminstone mig här i Lovikka. Hälsar Eino F

2006-11-15 @ 08:53:38
Postat av: Ylva Strutz

Det gläder mig också - lyssnade just på Cecilia Hagen Expressen som refererade från Haparanda. Hon fick några ord på kejsaren Kamprad - men hon sa inget om lovikkavantar. Men de kanske kommer på bild.

Postat av: Ylva Mjärdell

Lovikka vantar är världens finaste och bästa vantar,vilken bra present!Min mormor i Hukanmaa stickade dessa till oss alla när jag var liten.
Underbara,dyrbara och vackra minnen kan rymmas i en vante eller två.... :O)

2006-11-15 @ 18:10:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback