Insnöad

Vädret ger nästan alltid anledning till gnäll. Normala novembermånader brukar jag få klaga på att snön aldrig kommer. Men i år jag jag blivit bönhörd för många år tillbak. Ser ut som lätt nysnö men min termometer visar +3 - och det är mycket snö!

Omvärlden får så länge studeras via nättidningarna. Och där toppas nyheterna av avklippt penis i asien någonstans och att Reinfeldt är den enda partiledaren som får godkänt - 3,77. (Expressen). Stockholms lokaltidning DN känns nyhetslös - något om mäklare som luras och skor sig - men sånt är inte längre nyheter. "Morot" som ska locka att vittna mot människorsmugglare. I förslaget ingår också DNA test för att kolla om alla tillhör samma familj. De som vittnar ska som belöning få uppehållstillstånd i Sverige - känns som en ny nisch för bluffmakare. Och jag kan bara konstatera att om det funnits DNA test på farmors tid och hon varit flykting så hade hon fått lämna min pappa - som är fosterbarn - vid gränsen. Det är naturligtvis mycket bra att regeringen försöker göra något åt denna vidriga människosmuggling - men det hindrar inte att vi kritiskt måste granska förslagen utifrån ett mänskligt perspektiv.

Annars är det ju farsdag idag. I Expressen divideras om det är modernt eller inte att fira farsdag. Meningarna går i sär. Själv tycker jag att var och en kan bestämma graden av firande själv. Sen kan den ju också fungera som en påminnelse till de som är föräldrar. En eftertanke om jag tar mitt ansvar som far (eller mor då den dagen infaller). Det finns många barn som tyvärr har anledning att vara besvikna.

Nu blir det en förmiddag av röj. Sen ska jag fira far vid kaffet klockan tolv. Innan det bär av till expen för upplockning och lite kommunala förberedelser.

Kommentarer
Postat av: Gerd

Ylva x 2 = ENERGIKNIPPEN .Aldrig insnöade.

2006-11-12 @ 11:00:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback