B-laget?

"Det är bara att lägga sig och blotta strupen: jag hade fel". Så säger Expressens krönikör Mats Olsson efter fotbollslandslagets formidabla seger över Spanien i går. Jag fastnade faktiskt i fotbollen i går kväll så det blev ingen utgång nu heller.

Det blev mest radion som blev mitt media för fotbollen. Noterade att Ralf Edström är tillbak som kändiskommentator och därmed förebild. Undrar hur många "resor" med rattfylleri och annat han ska få göra och ändå plockas tillbak som förebild. Idrott och sprit hör inte ihop. Jag känner mig lite kluven i frågan. För samtidigt ska vi ju hjälpa utslagna som vill tillbaka på alla sätt. Men i fallet Ralf Edström tycker jag nog att tiden fär återkomst som rikskändis - om han nu varit borta? - är allför kort. Det är ju uppenbart att den killen behöver ägna tid att bli fri sitt beroende.

Peter Swedenmark undrade i går i NSD hur länge B-laget dvs regeringen skulle klara sig. Han ville till och med slå vad om Reinfeldt eller Lagerbäck skulle sitta längtst. Underförstått att det nog bara var en tidsfråga när båda skulle gå. Swedenmark gör förhoppningsvis en Mats Olsson idag när det gäller Lagerbäck. Jag tycker mycket tyder på att nya regerinen är synnerligen samspelt så förutsättningarna att Swedenmark får göra Mats Olsson gånger 2 är stora.


Jag hade fel får både Maria Salmgren och Åsa Wikström säga. Maria försöker analyser varför moderaterna i Luleå backade i kommunvalet. Där påstår hon som jämförelse att folkpartiet tappade 4 mandat. Det räcker med att vi tappade 2 - från 6 -4. Även Åsa Wikström, moderat från Boden, handskas ovarsamt med sanningen. Hon påstår på sin blogg att hon kryssat till till en andra plats från fjärde. Det är inte heller sant. Åsa väljs fortfarande in som 4:e moderat i Boden. Om Åsa skrivit att hon fick näst mest kryss av moderaterna i Boden och placerade sig på andra plats i den ligan hade det varit korrekt. Petitesser båda sakerna - men vad gör man tidigt en söndag morgon när man vill hålla sig från disken i köket?


Sossarna har bildat en skuggregering. Den utgörs av ordförandena och andra ledande utskottsföreträdare. De vill dock inte kallas skuggregering. Britt Bohlin gör sig lustig och säger att det minsann inte vilaar någon skugga över de här personerna. Dock kan jag konstatera att skuggregeringen saknar statsminister!

Nu ska jag ta ett röj och sen blir det lite bokslutsarbete!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback