Demokrati(S)yn som (s)pretar!

Festligt när jag får rapporter utifrån länet om hur sossarna agerar i majoritet. Storsinta sossar i Haparanda och Kalix (bland annat) erbjuder samarbete. Man frågar sig om det handlar om brist på kompetenta politiker eller att "ta gisslan". Där tycker jag sossarna i Luleå är raka. Väljarna har gett tydligt besked - då ska sossarna regera själv. Det har ju hänt att det ändå lagt ut beten för att sabba för andra konstellationer. Hoppas vi slipper det ta denna gång.

Rakryggat kommer det nog inte handla om i landstinget. Där hotar man med stängda dörrar för landstingsstyrelsens sammanträden. I dag i Kalix fick jag skvallret att Kent Ögren har fixat ett lagomt stort arbetsutskott istället för gruppledarträffar. Skälet var stänga ute oppositionella politiker! De som ryms förutom fyra från majoriteten (är det mp som ska hamna utanför?) så ryms moderaterna, sjukvårdspartier och centern!

Mycket märkligt av en s-politiker. Vad jag än tycker om sossar måste jag hålla dem räkning för att de alltid velat ge insyn - även till små oppositionella partier. Naturligtvis också en åtgärd i egen sak - som hållen utanför kan jag ju som oppositionspoltiker agera mycket mera! Tror nog att Kent Ögren binder ris åt egen rygg. Å andra sidan satt ju Britt Westerlund vid ratten - men hon kanske ska ta bort titeln om demokratiråd?

På tal om råd hörde jag Kenneth Backgård på Nord Nytt förklara att det inte gjorde något att han inte fick bli deltidkommunalråd. Det var ju bara en titulatur man hittat på efter förra valet för att hitta balansen. Det är väl många som misstänkt - att ingen kan orka med både halvtidskommunalråd och heltid på landstinget. Men det har varit himla bra betalt för en påhittad titulatur!

För övrigt var jag in på en sossepoltikers blogg i kväll. Han upprörs väldigt över moderata statsråds moral. Talar om ohemult och andra fina ord. Har för mig att den personen fick privata tackkort för sitt 50-årskalas frankerade hos ABF! Samma andas barn!


Kommentarer
Postat av: Observant

Du skriver:
För övrigt var jag in på en sossepoltikers blogg i kväll. Han upprörs väldigt över moderata statsråds moral. Talar om ohemult och andra fina ord. Har för mig att den personen fick privata tackkort för sitt 50-årskalas frankerade hos ABF! Samma andas barn!
Äger Du fakta i frågan eller... är det bara ett sätt att förtala - även det är olagligt!!!

2006-10-17 @ 21:46:32
Postat av: Strutzan

Ja, signaturen Observant. Jag har själv hållit ett sånt tackkort i min hand. Det skrevs också om det i pressen och vedebörande hade lika "goda" bortförklaringar som Borelius & Co.

2006-10-18 @ 06:16:19
Postat av: Anonym

Du skriver:
"Jag har själv hållit ett sånt tackkort i min hand. Det skrevs också om det i pressen och vedebörande hade lika "goda" bortförklaringar som Borelius & Co."
Hur vet Du att inte vederbörande betalade - Äger Du fakta i frågan eller....är det också ett ytterligare inslag i att förtala - vilket är olagligt!!!

2006-10-18 @ 06:49:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback