Gatlamporna lyser!

Alltså jag kan inte skicka pressmeddelande på det - men nu är det så att gatlamporna lyser här i Sunderbyn igen - klockan 09.30 en ljus dag i oktober.

Jag har tjatat om detta hur många år som helst. Här lyser det till och med på årets ljusaste dag. Och det värsta är att det inte alls bara är i Sunderbyn.

Mest blir jag bara förlöjligad med härskarteknik när jag tar upp det. Jag riktigt känner hur vissa tänker "herregud inte nu igen".

Men nog måste väl någon inse galenskapen när vi får släcka varannan gatlampa när det faktiskt är riktigt mörkt. Och under Luleåkalaser var det släckta lampor trots att så mycket folk var ute och verkligen hade behövs lite ljussken.

Bakgrunden tror jag är att Luleå kommun har ett uruselt avtal med Vattenfall för driften. Vi betalar förmodligen per stolpe och det spelar ingen roll hur det lyser eller inte. Frågan är om vi överhuvudtaget sparar något på att släcka ned.

Galet är det i alla fall - kanske en ska hoppas på en ny ordförande i tekniska nämnden. Då blir det i så fall den tredje jag ska plåga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback