Grattis Birgit!

Stort Grattis till Birgit Stöckel som blir ny gruppledare för Kd i landstinget. Fortsätt bara vara dig själv - lika rak, ärlig och tydlig så kommer det gå jättebra!

Fast ett stort ok bär du med dig - kd blir landstingsfullmäktiges mest ojämställda parti med 100% kvinnor. Om nu Lars fullföljer det han sagt i landstignshuset att han avgår om han inte blir omvald som gruppledare.

Monica Carlsson blev också klar som gruppledare i helgen. Kent, Britt och Agneta G är väl klara sen tidigare. Återstår folkpartiet, centern och moderaterna. Utan att föregå någonting ser det väl ut att bli män hos folkpartiet och moderaterna (fast osvuret är alltid bäsl), Hos centern är det väl mer osäkert. Erik Berg från Piteå kämpar mot Carola Lidén i Luleå. Erik ska väl tillika vara gruppledare för centern i Piteå. "Salmgrenvarning" utfärdas.

Leo Hassler skriver debattartikel om hur de privata läkarna - anslutna till försäkringssystemet - nu försvinner en och en som tio små negerpojkar. Allt efter att de fyller 70 år fasas de ut och får inte ersättas av nya. Synd bara att Leo inte kröp fram före valet - så kanske hans och alla andra privatläkares patienter tänkt sig för innan de röstat fram sossarna och deras stödpartier vänstern och mp i landstinget.

Och en del tycker nog det var bättre förr. Under NSD för 10 år sen kan vi läsa att Mårten Ström var aktuell som kandidat att efterträda kommunalrådet Kjell Mickelsson.

Och vem som efterträder vem i Kiruna är höljt i dunkel. Stålnacke hade ju kallat till presskonferens redan för flera veckor sen för att presentera den nya kommunledningen. Den blev inställd och centern hoppade av. Och centern hoppade in igen - åtminstone friade de via tidningen. Nu är locket på och lyfts väl så småningom vid en presskonferens. Blir spännande och se vad som finns i den grytan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback