Jag lurar i vassen!

I morgon är jag tillbak på banan igen. Efter två härliga dygn med barnbarnen har jag börjat tänka politik igen. Massor - men jag har fortfarande en fördröjande utmattning från valrörelsen. Trots den tuffaste valrörelse jag varit med om så var jag fortfarande still going strong på valnatten och hade kunnat fortsätta två veckor till. Vilket med tanke på valresultatet väl hade behövts.

Men det som gör mig så matt nu efter valrörelsen är att jag/vi återigen inte insett vilka metoder socialdemokraterna använt. Att  skrämma väljarna med rena lögner. Det vi sett på flygblad och annat är bara förnamnet.

I morgon skickar jag in en skrivelse till valnämnden. Socialdemokraterna i Luleå "fick" som enda parti lägga ut valsedlar på vallokalerna redan på lördag. Mellan klockan 15-17 på lördag kunde detta fixas på en hel del av vallokalerna. Enligt Fredrik Lundh hade deras föreningsordförande Yvonne Stålnacke ordnat detta. Det innebar bland annat sossarna då orkat med att vara ute och valaffischerna en massa lögner på dörrarna till hyreshus runt om i kommunen. Deras valarbetare var ju inte tvungen att vara uppe tidigt för att lägga ut valsedlar på vallokalerna.


Sen ska det bli spännande att se hur billigt Milöpartiet säljer sig för att ha ett landstingsråd - onödigt som Bo Östman kallar dem - även denna mandatperiod. Förra gången fick de ju genom en hel del krav - skulle för övrigt vara intressant att granska vad det blev av - vad blir det denna gång. Enda anledningen jag kan se att Miljöpartiet nu stannar i landstingsledningen är att de tycker det är fint med ett landstingsråd och att hon tjänar mer som landstingsråd än som vanligt simpelt oppositionsråd - särskilt med bara två mandat. Roligt att se hur "etablisserade" miljöpartiet blivit?


För övrigt är det underligt hur tyst det är om makten i landstinget? Är det så självklart att vänstern ska stödja Kent Ögren. Om jag minns rätt så har väl även vänstern tappat på samarbetet? Nog är väl Vårdalliansen - även om Stefan dödförklarat den - och sjukvårdspartiet  intresserad att diskutetera med vänsterpartiet?

Som sagt jag lurar i vassen - såg att jag fått 27 respektive 35 procent av personkryssen i min hemby  vilket värmde, tack alla - och känner mig på hugget igen! Även om jag fortfarande rör mig långsamt som en riktig gammelgädda!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback