Morgon stund har guld i mun

Morgonstund har guld i mun - även när jag sovit till klockan 7. Fram till klockan 12.00 hinner jag hur mycket som helst. Min jobbdag skulle nog vara från 06-14 och så förrycka dygnet så med sömn och fritid.


Mycket regering i tidningar i dag. Nu synas vilka statsråd som anlitat svart arbetskraft och så vidare. Ska det gå vägen för detta B-lag undrar Peter Swedenmark i NSD och gör jämförelsern med fotbollen. Vem ska sitta kvar längst Reindfelt eller Lagerbäck? Och Peter Eriksson kallar det för en 08-ministär och tror sig veta att Norrbotniabanan blir en motorväg runt Stockholm. Nu är det väl så att om den nya regeringen fullföljer att inte bygga citytunneln så blir det en rejäl slant kvar till finansieringen av Norrbottniabanan.


Dast orolig för norrbottniabanan hade jag varit oavsett regering. Och jag tillhör de som sakta men säkert blivit övertygad om att den kommer att betyda mycket för utvecklingen i länet!


13 av 22 ministrar sägs bo i stockholm eller dess närhet. Skulle vara intressant att se motsvarande siffra för förra regeringen.


Bo Östman tycker att regeringen är för moderattung. Skälet är främst att man fått skrapa fram rätt okända ministrar. Vars kompetens kanske inte alltid känns säkrad. Hon kulturministern lär ju redan gett revymakare och "standappare" brödföda genom att se ut som en fågelholk när hon fick veta att sveriges största folkrörelse - idrotten - var hennes ansvar. Men hon fann sig fort och plockade fram något diplom från skolmästerskap i kula!

På det lokala planer är frågan Hultin eller Swedell hos moderaterna i landstinget. Och än tydligare verkar det att trojkan i Boden blir en duo. Backgård verkar hamna en bit från köttgrytorna. Tycker det är särskilt intressant att följa sjukvårdspartiets utveckling. Sjukvårdspartiet som inte påverkas av något riksdagsval - om man bortser från det tafatta försöket de gjorde i år - kan ju vara en mätare på hur resultat skulle påverkas om vi hade skilda valdagar för de olika valen. Sjukvårdspartiets historia är ju än så länge väl kort men intressant är att se att med ett undantag är det så att sjukvårdspartiet backat i alla kommuner där de funnits under manadat perioden - medan de gjort framgångar där de nyetablerat sig. Pajala är det ena exemplet på det sistnämnda och det fanns ett till men jag minns inte var.

Nåväl i Luleå har vi i alla fall ett bra samarbete med sjukvårdspartiet - vi får se om det räcker till en samverkan om teknisk kartell.

Och min bloggande riksdagsledmot Tornberg verkar uppslukad av riksdagen - inget inlägg sen strax före Reinfeldt skulle väljas. Nu väntar jag på spännande detaljer, Stefan.


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag tror att Mårten Ström måste vara väldigt förtjust i dig innerst inne för han tänker så ofta på dig och citerar dig flitigt på sin blogg.
Det måste ju betyda att han tycker om dig eller hur för solklart är att han inte är oberörd.Kom bara att tänka på det hastigt och lustigt.Åter till middagsbestyren.Trevlig helg med varm kram till er alla!

2006-10-07 @ 16:19:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback