Morgonens femetta!

Morgonens femetta bestås vi med av Eilert Apelqvist som påminner radiochefen Lars Lindberg och att han haft sitt eget  "TV-licensskolk". För ett antal år sen avslöjade Lars i någon krönika att han ansåg det en rätt som han hade att ta sig en julgran där det begav sig. Rena lagbrottet förstås i klass med skolk från TV-licensen. Så går det när man kastar sten i glashus.

Jag kände en annan mediaperson som gjorde som Lars. Han fick besök av markägaren där julgrananen växt som frågade om han möjligen "stulit" en julgran. Vilket reportern förnekade. Lite pinsamt blev det då markägaren drog upp något från fickan - id-kort - och frågade att det här som hittades på brottsplatsen är väl i alla fall ditt?

Annars är det tråkigt med moderaternas "lotteri". Oavsett vem som haft fru Fortuna på sin sida så kvarstår problemen. I min roll som politisk tjänsteman har jag haft anledning att fundera hur det kunnat bli så här och hur jag skulle ha rått någon av mina lokalavdelningar. Dels skulle jag rått dem att göra om provvalet i våras som intet sa särskilt mycket om vem medlemmarna ville ha som etta. Och i det rådande läget skulle jag definitivt råda till en medlemsomröstning. Beroende på styrkeförhållanden i kan det naturtligtvis påskynda en splittring - men bättre det än en böld som fortsätter att "bula" och göra ont! Nu sköter moderaterna sitt - så det här var bara mina tankar om hur jag skulle råda och agera inom mitt eget parti!

Och drevet går på moderata statsråd. Lite äckligt må jag säga hur tydligt jag ser - och förutsåg - att när du Borelius är ute så hetsas det på mot Stegö. Jag tycker definitivt att hon ska avgå - Tv-licensens kanske är en "julgran" för de flesta - men ska du som minister hantera public service så är det ogörligt att ha detta i bagaget. Men äckligt är det att media så uppenbart hetsar "vem hittar det snaskigaste rubrikerna" som får henne på fall.

"Hederssjälvmorden" - ja vad säger man. Det är svårt att tro att det är sant - som med så mycket andra vidrigheter.

Nu är det sammanträden, två stycken, med mellanliggande kommunal presskonferens. I kväll får ni er måhända lite politiska beslut er till del!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback