Paltsvimmen

Paltsvimmen - eller hur det nu heter på piteåmålet - drabbade mig igår kväll. Körde fruktlunch för att "ha råd" med att äta palt hos föräldrarna - där även min kusiner Kerstin och Lars inmundigade hemlagad palt med fläsk, smör och lingonsylt. Det blev bara för mycket - så jag tillbringade kvällen sovande framför TV:n. Och inte bara kvällen - jag vaknade klockan fem i morse. Tyvärr vaknade jag då och då under natten också och tvingades från TV:n höra om ytterligare ett skottdrama. Denna gång på Folkungagatan i Stockholm. En 11-årig flicka i rosa pyjamans blev vittne till hur hennes mamma blev skjuten av sin pojkvän. Som sen också tog sitt eget liv.

Annars är det kanelbullens dag idag. Funderar vem som bestämmer om alla konstiga dagar som skrivs in i almanackan. Det verkar börja vara fullt i almanackan av olika dagar för i dag är det tydligen också Villaägarnas dag - fast det står då inte i min almanack.

Vi kanske borde ha en Igelkottens dag. Med tanke på att vi varje år får läsa om hur igelkottar plågas ihjäl av unga "ligister". Tack till Jan-Erik Unnbom som idagens Kurir tar upp det. Nu är du förlåten för att du till min 30-årsdag lyckades övertala oss att köpa ett 200 liters akvarium!

Signaturen Larsson skriver i dagens Kurir om hur språket förflackas - främst av politiker. "Fusk" kallas "överutnyttjande". Jag känner mig lite träffad - det har nog hänt att jag sagt så. Men "snus är snus om än i gyllne dosor". Värt att tänka på.

Och Yvonne Stålnacke erkänner att hon varit med om den förtida utläggningen av s-valsedlar redan på fredag. Sen tog Fredrik över på lördag. Högst organiserat - nu bör valnämnden verkligen utreda vilka valförrättare som medverkat till detta!

Och Kamratposten - den anrika skoltidningen som fanns redan på min tid - har organiserat ett demonstrationståg till riksdagen. Där barnen lärt sig att gallskrika fram sina krav. Är det att den som skriker högst vinner som våra barn bör lära sig!

Och idag gratulerar vi alla som heter Frans och Frank. Själv skickar jag min namnsdagshälsning till en av mina favoritcnterpartister - Frank Nilsson - som numera övergett Luleå för att vara i Mauds närhet.

Och ju mer jag tänker på det ju mer fel tycker jag det vore om inte våra Anna Grönlund Krantz fick en plats i regeringen. Det är inte många av våra många duktiga folkpartister på central nivå jag placerar före henne! och ni vet jag är verkligen riktigt objektiv.

För övrigt har jag fått en uppsträckning idag av vårt allt i allo här i huset för att jag inte rengjort ordentligt efter mig i tvättstugan. Fast jag plockade luggen från torktumlaren och tyckte inte det var något tvättpulver kvar i facken. Ja det är skönt att normalt ha en egen tvättstuga så man får slarva så mycket man vill.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Man borde se över vapenlagen i Sverige och införa strängare krav på vem som kan få vapenlicens.Samt borde man ta krafttag för att försöka få fram,finna de vapen som olagligt är i omlopp.Hårdare direktiv för psykiatrin vad gäller att meddela om olämplighet sekretess till trots.Om vi inte stämmer i bäcken kan vi snart ha mer av vad som händer och sker i Usa.Men framför allt måste psykiatrin få mer resurser så inte människor lämnad vind för våg i förtvivlan,sjukdom och nöd.Vilket kan leda och har lett till tragedier och mänskligt lidande.Vi måste vara rädda om varandra,bry oss om,se vår medmänniska och uppvärdera den medmänskliga kärleken i samhället och världen i stort.

2006-10-04 @ 12:04:39
Postat av: anke

palt! det är något jag saknar här i göteborg. ska nog kolla om det finns i nån butik härnere, visserligen är köpepalt inte alls samma sak som riktig hemgjord palt.

hoppas allt är bra uppe i luleå!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback