Polititransporter?

Lokalvård vet jag vad det är - men polititransporter? Det är polisen som annonser om upphandling. Och trots att jag haft en sejour på några år i polisstyrelsen måste jag erkänna att jag inte vet vad politiktransporter är för något. Dessutom förvillande likt politik(er)transporter - vad det nu kan betyda.

Annars har jag varit på gruppledarträff och diskuterat arvoden och allmänna förutsättningar för jobbet som oppositionspolitiker. En höjning på gång - vilket naturligtvis kommer att ifrågasättas. Och ska ifrågasättas! Jag har haft och har en restriktiv syn på oskäliga politiker förmåner - bland annat ska jag och folkpartiet ta åt oss äran att den fallskärm - som pension vid 50 år utgör - faktiskt tagits bort under innevarande mandatperiod. Men samtidigt måste jag säga att ska jag idag sköta gruppledareuppdraget på ett bra sätt så kommer det krävas minst 80% i arbetstid. Och då är en stor del av detta på det som kalla obekväm arbetstid. Förutom att jag alltid ska finnas tillgänglig för kommunen, allmänheten och media.Själv har jag i botten kvar en tjänst på 40% och kan jag hitta någon bra lösning för att minska den delen så kommer jag att göra det. Det är faktiskt så med detta förtroendeuppdrag liksom det är med mycket annat i samhället idag att kraven ökar.

Sen finns också andra inslag som gör att partierna också kan stötta fritidspoltikerna på ett bättre sätt än idag. Här har vi ett stort förbättringsområde. Hur ska vi göra för att fler ska vilja vara med och göra insatser? Inför årets val har jag många yngre - framförallt kvinnor - som varit på G men som stått tillbak. Kombinationen jobb, familj/barn och politik går inte ihop!


Hoppas nu att någon läsare av detta hjälper mig med "polititransporter". Fast jag är fortfarande så nyfiken att jag säkert annars tar reda på det!


PS/Noterbart i morse var - innan nu media avslöjar oss - att samtliga partier i etablissemanget gick och fikade tillsammans på anrika Café Winerhörnan. Dock var det helt på egen bekostnad./DS


Kommentarer
Postat av: Mattias Karlsson

Politittransport är transport av kroppar efter dödsfall i olyckor, brott eller i bostaden. Transporterna sker till närmaste rättsmedicinska anstalt. Transporten beställs av polisen, landstinget och ibland av kommunen.

2006-10-10 @ 21:51:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback