Sista natten med gänget!

Det blev ingen sista natt med gänget! Faktiskt lämnade vi kommunhuset före halvfyra - trots att det då innehöll tårta, frukt och mingel.

Men låt mig börja dagen från början. Arbets- och personalutskott med en diger lista. Mäktiga informationspunkter som inleddes av personalkontoret. Våran Anne, personalchefen, hon är en riktig pärla. Förutom att hon är klar, tydlig, stringent och vad ni vill - så är hennes främsta egenskap att hon sprider både värme och glädje kring sig - oavsett vad hennes budskap innehåller. Nu är det min subjektiva bild av henne - men det skulle förvåna mig om bilden från hennes närmaste arbetskamrater vore en annan!

idag fick vi en föredragning om chefs- och ledarskapspolicy. En punkt förorsakade diskussion och det är om chefsförordnanden ska vara tidsbegränsade eller ej. Enligt Anne vill de avdramatisera "chefsavveckling" men det finns inget konkret förslag som arbetar i den riktningen. En åtgärd för att åstadkomma detta kan vara just tidsbegränsade chefsförordnanden. Tillvidareanställning i botten - givetvis - men chefstillägg och tidsbegränsade förordnanden. Nu ska jag inte föregripa den gruppbehandling som ärendet fick - men det är i alla fall min personliga uppfattning. Sen kan jag ju också fundera hur långt ner i hierarkin detta ska tillämpas?

Fortsatt sjunkande siffror för sjukfrånvaron (om än fortfarande på en jämförelsevis mycket hög nivå) och en prognos över förväntat behov av rekrytering de närmaste 10 åren var också information från personalkontoret.

Statusrapporter från gymnasiebyn och kulturens hus följde. Båda under kontroll kan man väl säga - lite strul med gymnasiebyn som inte kom igång riktigt för alla program. Kulturen Hus förtjänar mycket beröm vad som kan utläsas hitintills. Både pengar och tid fullständigt under kontroll. Jättekul.

Jag glömde faktiskt en sak till från personalkontoret. En redovisning av projektet Kompetensstegen. Om kompetensutveckling inom äldreomsorgen. Intressant och bra föredragning av Marianne Pedersen som avbröts lite väl bryskt av ordföranden. Det kan inte hjälpas - mjuka frågor har en tendens att ges mindre utrymme!

Sen var det motion om Arvikamodellen - som kan innebära att verksamheter ute i periferin kan få gynna lokala entreprenörer - enkelt uttryckt fast kanske inte så enkelt i verkligheten. Nu handlade detta främst om mat men det är klart att nog skulle man önska att dagis i Alvik fick anlita "byasmeden" att laga en grind till en kostnad av 500 spänn istället för att gå den reguljära vägen via förvaltningen och få en kostnad på
5 000 kronor!

Samordningsförbund (mellan olika myndigheter), medborgarförslag om fler offentliga anslagstavlor, några yttranden över revisorernas granskning och så ett formellt konstaterande av att vi ska fastställa "stategisk plan och budget för 2007 - 2009". Den togs i juni men måste tas en gång till då det legat ett val emellan.

Sen var det bolagsordningar för hela slanten. Närmare bestämt 11 stycken som kunde tas i klump efter att ändringarna - föranledda av ändringar i aktiebolagslagen - redovisats.

Och så var det två borgensärenden som jag fick yrka avslag på. Vårt sätt att markera att bolagssfären inte skulle se ut som den gör om vi får mer inflytande. Det ska inte vara skattebetalarna som ensidigt ska stå för riskerna. Här var det Luleåbo och Teknikbyn Aurorum som skulle ges borgen.

Nu får jag nog avbryta skrivandet - om lusten faller på måhända jag skriver några rader om fullmäktige ikväll. Fast ni har väl alla lyssnat på Radio Luleå, 89.3 mhz. Och sen kan vi visst också ses på någon web TV också (eller vad det nu heter - men är det konstigt uttryckt så är jag i gott sällskap av president Bush som inte heller klarar att svänga sig med rätta termer). Fredrik Nilsson hette han i alla fall han som filmade oss.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

På tal om att bli avbruten av ordföranden...
Jag minns vad min gamla mormor sa,sittande i gungstol med knut och förkläde,precis som en mormor ska...
-Gud give att den flickan aldrig blir politiker för hon kommer tala fortfarande efter det talmannen gått hem...
Kram till er alla fr.blivande kommunalrådets namne :O)

2006-10-30 @ 18:40:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback