Vissa mognar sent!

Tänk att jag fick rätt om Carl Bildt. Måste erkänna att jag kände mig tilltufsad när "soffolket" i TV avfärdade tanken som smått löjlig och fullständigt omöjlig att tänka sig.

Lika omöjligt att tänka sig var det när Carl Bildt blev partiledare för moderaterna att jag en dag - idag - med glädje noterade att han blev utrikesminister. Jag spådde moderaterna en dyster framtid när de valde Carl Bildt som partiledare - men en framtoning som en "förläsistudent". Så fel jag hade - så många jag hört under åren som sagt att Carl Bildt skulle de kunna tänka sig att rösta på - om han inte varit moderat. Jag tror han kommer att göra succé som utrikesminister! Det är väl så att vissa mognar sent!

Det verkar som om folk - i alla fall borgerligt sånt - är smått euforiska över den nya regeringen. Här har det ringts till och med från utlandet för att få senaste nytt. Kommer ni ihåg er barndoms skyltsöndagar - ni som liksom jag var barn på 50-talet. Då var skyltföntrena täckt med grå emballage papp ändå fram till det magiska klockslaget då skyltsöndagen började - ofta fram på eftermiddagen  då det börjat skymma lite. Det var lite av den stämningen idag - täckelsen föll inte förrän Reinfeldt i direktsändningen rabblade upp namnen på statsråden.


Lokalt är det annars fullt klös och riv hos moderaterna i Luleå. Hoppas de nu snart sätter ner foten och bestämmer hur det ska vara. Bölden måste snittas upp och eländet tillåtas att rinna ut. Ju förr desto bättre. En som enligt tidningarna håller på att rinna ut är Kenneth Backgård i Boden. Han blir eventuellt inte deltidsråd i Boden framöver.

Annars trodde jag nästan det var 1:a april i dag. Syra ersätter olja. Forskningsrön från unviersitetet som om det håller vad det lovar väl måste vara något alldeles revolutionerande! Så kanske Annika, miljöpartiet, inte behöver bekymra sig över de sinande oljekällorna på samma sätt längre? Som alltid gäller den som lever får se.






 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback