Chockad, besviken och ledsen

Chockad, besviken och ledsen - så kan väl dagen efter lunch sammanfattas. Inte särskilt upprörd av gårdagens uppgifter att en 24-åring frestats att använda uppgifter som han "kommit över" från en socialdemokratisk ombudsman (hur?). Att en västsvensk Luf-ordförande fått motsvarande uppgifter från en SSU:are (hur?) och utnyttjat dem gjorde mig inte heller så upprörd.

Och tröst fick jag från Folke i Älvsbyn som träffat en riktigt genuin sosse vid affärn och som ondgjort sig över Göran Perssons moraliserande. Han tyckte inte Persson - som inte ens kunde hålla reda på sin egen statssekreterar när landet befann sig i Tsunamikatastrofen - skulle moralisera över en ungdom som knappade in sig.

Men när uppgifterna kom om att presschefen delgetts misstanke om anstiftan till intrång - då började allvaret infinna sig. Ja sen rullade det på och Johan Jakobsson hade vetat om det - eller i alla fall misstänkt att Jordenius använde sig av olagliga metoder - då kändes måttet rågat. Det var några timmar då tiden stod still.

Men i all bedrövelse så tycker jag partiet - eller förmodligen partiledaren med Helen Dyrssen vid sin sida - bara gjort det rätta. Folk får ta konsekvenserna av sin dumhet . Per har fått sparken, Luf-ordföranden i Västsverige har avgått, presschefen har timeout (hon omfattas väl av större anställningstrygghet än partisekreteraren) och Johan har fått hjälp att sparka sig själv.

Och det är partiet själv som lagt upp den smutsiga byken.

Sen får vi väl se vilken smutsig byk andra har. Apropå kulturer så har Per Jodenius  tidigare varit aktiv i SSU. Det påstås att journalisten som spräckt nyheten fortfarande är medlem i SSU - i alla fall känner de varann från SSU-tiden. Hur länge har den journalisten vetat om nyheten? Gjorde Per som Johan Jakobsson ville - meddelade honom hur lätt det var att komma in på Sapnet? Och hur länge har socialdemokraterna vetat om den? Dröjde han ett halvår med att avslöja nyheten? Luf-ordförande i Västsverige som avgått säger sig ha fått inloggningsuppgifterna från en annan SSU:are vilket givetvis förnekas av denne.

Jag känner mig väldigt kluven - jag skulle nog gärna vilja veta socialdemokraternas roll i att nyheten kom just nu. Fast å andra sidan vill jag att valrörelsen nu ska handla om det som är viktigt - att vi får en ny regering som Sverige verkligen förtjänar.

Det ska var kul att leva - det har det inte varit idag - men i morgon!


Kommentarer
Postat av: Foa

Du skriver:
"Men i all bedrövelse så tycker jag partiet - eller förmodligen partiledaren med Helen Dyrssen vid sin sida - bara gjort det rätta. Folk får ta konsekvenserna av sin dumhet"
Konsekvensen blir att Leijonborg måste avgå också då!

2006-09-05 @ 23:59:09
Postat av: Foa

Du skrev även:
"Fast å andra sidan vill jag att valrörelsen nu ska handla om det som är viktigt - att vi får en ny regering som Sverige verkligen förtjänar."

Ja Fp stakar ut vägen tydligen, S vill inte ha något Amerikaniserat val.. typ det Fp håller på med.

Se nyheterna på SVT en trängd Leijonborg nämner inte alls SSU, skyyll inte ifrån dig Strutz, ta ansvar istället, då först får du ett bättre Sverige.

Lär av S med konsten att ta ansvar

2006-09-06 @ 00:05:36
Postat av: olydig

Det är makalöst hur man som ledande politiker kan ljuga pressen rätt upp i ansiktet och tro att man kan komma undan med det, med tanka på den flockmentalitet som pressen besitter. Vad som är än mer anmärkningsvärt är att man gör det i slutspurten av en valrörelse!

http://olydig.blogspot.com/2006/09/leijonborg-avsljad-som-lgnare.html

Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Hur många tankar som "åkt kors och tvärs" genom mitt huvud efter detta som är den tråkigaste dag som jag upplevt sedan jag kom med i partiet. Jag har också haft / har funderingar på att helt enkelt sluta för fusk och olagligheter har alltid varit och är något som jag inte vill vara med och verka i.Träffade Gerd,Stefan & Johan vid valstugan i går och efter samtal med dem så känndes det bättre. Men till Lars Lejonborgs urskuldande kan jag helt enkelt INTE tro på då hans närmaste man fick ta konsekvenserna och gå borde han gjort detsamma.För egen del ska jag fundera ytterligare någon eller några dagar sen får jag se.

2006-09-06 @ 06:12:23
Postat av: Ylva Mjärdell

Inom vilket parti det än månde vara kan man inte ta ansvar för någon annans agerande för var och en av oss har ett eget ansvar.Som i detta fallet kan Folkpartiet inte belastas för vad enskilda personer gjort eller inte gjort.Man kan visa vägen,man kan guida,man kan säga vad som är rätt och vad som är fel men i slutänden är det var och ens egna ansvar.
Man kan inte ge en annan människa sina tankar,sin själ.Det jag som nybörjare inom politiken kommer ha ögonen öppna för är hur andra partier eventuellt försöker rida på denna händelse,dra nytta av den och utnyttja den till sin fördel.Det skulle om något vara fult men tendenserna finns där och då ska vi inte underskatta människor, att dom inte ser och förstår det.Det som hänt är fel men världen går inte under och ut ur detta kommer Folkpartiet komma både som starkare och klokare.Hur är det för dom som anser sig som felfria,som perfekta det återstår att se.Jag är stolt över att vara Folkpartist även i denna stund!

2006-09-06 @ 11:28:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback