Första dagen i den sista veckan

Första dagen i den sista veckan...i min sista valrörelse? Nja, det är det förstås inte - den sista - men jag måste tillstå att det inte bara är ålder,lång och trogen tjänst som fått mig att fundera i de termerna. När skandaler avlöser varann. De flesta grovt uppblåsta av media - men det spelar ingen roll - bilden blir ändå ett hot mot demokratin.

Ta bara två företeelser; hembränt och svart jobb. Du kan gå in i vilken yrkeskår som helst. Både journalister, poliser och skattmasar och konstatera att sånt förekommer även där. Mest allvarligt tycker jag det är när man får läsa om poliser som betett sig - och det gäller då inte bara nämnda saker. För mig måste poliser - för tilltron till ett rätt och rättvist samhälle - till och med ha än mer hög vandel  än vad jag kräver av politiker. Och det har ju de allra flesta - motsatsen tillhör ju undantagen. Men det skär i mitt hjärta varje gång jag läser om sånt. Under min uppväxt var sånt otänkbart. Och poliser är för mig sinnesbilden för trygghet.

Det känns som om hela samhället skulle behöva en riktigt grundlig renovering i konsten att leva i harmoni med varandra.

Harmoni var det inte mellan Bertil Ohlin och Tage Erlander. De hade många hätska valdueller - de klassiska i Vasaparken - som jag inte minns live så att säga utan mera läst om. Idag skriver DN och klassisk debatt mellan Billström och Axén Olin

Ytterligare härliga inslag i valrörelsen. Lars Leijonborg är avbildad som nazist på flygblad som delats ut i Skåne någonstans. ABF - så folkbildare de är - erkänner att de sponsrat flygbladen och tycker att lite satir får man väl stå ut med.

Nu måste jag dessvärre sluta - så att jag hinner mata mina kaniner.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

"Mitt" pizzabud från Matstället som kom med pizzan i kväll sa han skulle rösta på Folpartiet.Om alla som sagt att dom ska rösta på Folkpartiet verkligen gör det ska ni få se på andra bullar.
Nej förresten,bakelser,till och med Folkpartiet bakelser..... :O)

2006-09-11 @ 20:18:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback