Har kvällspressen någon etik?

Förlåt kompisar - jag har glömt att skriva på morgonen. Men faktum är att telefonen ringt i ett enda kör. Och det har bara varit positiva samtal. Efter Lars brillianta insats i TV igår. Plus ett samtal som var hur roligt som helst. "Hej, jag heter NN. Jag är väl inte så mycket folkpartist kanske - men..Jag vill bara säga att det där kvinnorna ...Anna Grönlund och Ylva Strutz... dom är mycket snyggare med glasögon än med linser". Han blev lite mållös när jag sa att det var jag som var Ylva och att jag inte hade linser. Men det var ju snällt av honom att vilja vara med och stajla oss.

Eftersom jag flera gånger tidigare tagit upp kvällspressens förfärliga rubriksättning kan jag ine ensidigt beskyllas för att tala i egen sak. Men nog är det väl märkligt att Expressen kan sätta rubriken "Trådlöst nätverk avlyssnades av fp". Utan ens frågetecken. Handlar om att Sentor ska undersöka hur sossarnas lösenord kommit på avvägar. Och då spekuleras om Luf-killen kunnat ta det den vägen. Men rubriken handlar om folkpartiet som parti.

Varför inte rubriken "Trådlöst nätverk avlyssnades av Niklas Svensson" Den Expressenreporter som blivit avstängd från tjänst för att han tre gånger varit inne på Sapnet. Men honom är det alldeles tyst om trots att han erkänt brottet. Har journalister någon egen gräddfil som gör att det inte anses som brott?

Apropå etik så ska jag skriva om bristande sån - med anlednings av att Peter Eriksson i går vid upprepade tillfällen ville prata "fp-härva" istället för sin egen poltik. Tydligen sur på debattledarna på universitetsdebatten för att de inte  tog upp det.

Nu ska jag iväg till valstugan!

Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Hur kan du förundras Ylva över att Peter Eriksson inte vill tala om den egna politiken - är inte orsaken bristen på sådan. Åtminstone vill han väl hålla tyst om skatter bensin pris och bristen på elkraft efter den förtida stängningen av Barsebäck. Det är väl inte mycket att skryta över åtminstone inte så folk kan höra det.

2006-09-08 @ 18:49:26
Postat av: Ylva Mjärdell

Fram till nu i våras var jag politisk blandras,jag röstade oftast på Socialdemokraterna och Folkpartiet.Om jag i dag fortfarande varit blandras hade Socialdemokraterna -inte- fått min röst för jag tycker inte om på det sätt som vissa inom Socialdemokratin älskar att måla fan på väggen.Att välja mellan tomtar och troll vore med andra ord enkelt i dag.Vem som står för tomtar resp.troll får var och en själv lista ut.

2006-09-08 @ 22:18:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback