Inte meningen!

Tydligen inte meningen att jag ska få något nedtecknat här idag. Hade skrivit nyss - ganska mycket - och så dammade en skrällande och skakande transport förbi mitt fönster - och pytt så var allt borta! Mycket mysko saker som händer runt datorer. I morse när jag skulle stänga min dator hemma så upplystes jag om att en annan användare var inloggad - undrar om han hette Sigge? Fast Hendrik har lärt mig att det där tydligen bara är skrämskott eller hur han nu förklarade det hela! En ann som hela tiden viker ut mig på bloggen har väl knappast något i datorn som är värt att spinka på.

Hade just kommit på att jag glömde nämna Katarina Morin när jag skrev om personkryss i går. Katarina Morin, sjua på vår landstingslista, och väldigt ny i partiarbetet hade fått ihop 68 kryss och placerade sig som femma i den interna ligan. MYCKET bra jobbat av Katarina som delade ut en enkelt, personligt flygblad tillsammans med hushållsfoldern.

På förekommna förfrågningar presenterar jag här tio i topp avseende hela länet:

Anders Mansten, 2201 röster
Jens Sundström, 862 röster
Els Jakobsson, 76 röster
Sven-Olof Grenholm, 73 röster
Katarina Morin, 68 röster
Erik Lundström, 55 röster
Kerstin Hübinette, 42 röster
Maria Falk, 36 röster
Niels Jacobsen, 32 röster
Anne Kotavuopio Jatko, 32 röster
Per Räckner, 32 röster

44, 6 % av våra väljare hade valt att kryssa någon kandidat  - 55, 4 procent hade bara valt partiet.

Vet inte riktigt hur tiden försvinner - särskilt på morgnarna. Idag försov jag mig dessutom till halvsex. Men även med normal uppgång halvfem hinner jag numer inte blogga på morgonen. Och ändå har jag inte lagt tillbak min träning än. Men det är väl åldern som tar ut sin rätt. Lite mer bark i brödet dvs klockan får väl börja ringa fyra framöver.

I alla fall hann jag läsa tidningarna. det var väl lite smått och gott. Camilla Hansen kommer ligga bra till i mediastatistiken - hennes personalärende behandlades både på ledarsidan och i en insändare. Har bara lite svårt att förstå varför de skjuter på budbäraren - Bernt Grahn. Inte rycker han i nödbromsen på det sätt som skett utan att ha order eller åtminstone godkännande från politiken. Och jag undrar vilken roll Mårten Ström i egenskap av ordförande för landsbygdskommittén spelat?

Lite halv vansinnig kan jag bli när jag läser hur ungdomar/barn hållit på att plåga och misshandla igelkottar ute på Björkskatan. Läste en insändare också om hur ungdomar gett sig på gatuskyltar och brevlådor - någon hade iakttagit detta. Nästa steg är att ge sig på djur och nästa stadie är väl de som oprovocerat ger sig på folk. Jag hoppas att kommunledningen - som nu ska lyfta integrationsfrågor - även tar med den här aspekten. Det här är ju utslag av en annan sorts utanförskap. Det är alldeles uppenbart att det finns gott om barn som saknar föräldrar!!

Och mor hämtade jag hem i morse. Lite knaggligare än innan saltomortalen nerför järnbron - men hon meddelade segervisst till läkaren att det här tränar hon upp igen. Träffade för övrigt Camilla från hemtjänsten och kunde meddela henne att nu får de lite jobb hos mamma också. Även om hon bara gått med på en övergångsperiod nu vid hemkomsten.

Måste säga att jag blir mer och mer desillusionerad när det gäller medias roll. Nu är det Urban Edin i PT- en annars ganska rejäl journalist - som upprepar skrönan om att Anders Mansten "portades" att medverka vid ett torgmöte i Luleå. Folkpartiledningen sägs ha "deporterat" honom till Piteå. Sanningen är den att det inte blev något riktigt torgmöte av den anledningen att sossarna inte vågade ställa upp. Och på förfrågan från Anders om han skulle vara med i Luleå så fick han rådet av vår kampanjsamordnare Thomas att han gjorde större nytta med att stötta Piteåfolkpartisternas kampanj i Piteå. Jag kan bara undra hur det låtit från Piteå och andra ställen i länet om Luleå lagt beslag på alla tre toppkandidaterna - Anna, Anders och Jens - lördag veckan före valet?

Nu har Anna-Greta låtit veta att jag ska åka hem - men det känns nästan som tjänstefel att åka hem i tid.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback