Lång dags färd mot....?

Nu har den startat. Den långa dagen innan "tomten" kommer det vill säga vi får resultatet från väljarna. Signaturen observant varnar i sin kommentar för att ta ut segern i förskott och påminner om valet 2002. Själv har jag inte tagit ut någon seger i förväg - har påmint segerrusiga centerpartister om gamle Hedlunds råd att inte sälja skinnet innan björnen är skjuten.

Men väl kan jag med 30 års erfarenhet trösta mig med att det kommer finnas saker - för alla - att gråta åt och saker att glädjas åt. Men jag kan inte hjälpa att det skulle vara mycket trevligt att få fira ett maktskifte igen. Eftersom jag var med 1976 då det klassiska regimskiftet ägde rum skulle det vara en trevlig 30-årspresent.

Just nu får jag rapport från en vallokal där det visar sig att sossarna utnyttjar makten för egna syften. Vi alla andra partier får allt lov att knata upp på valdagsmorgonen och köra ut valsedlar men sossarna hade - åtminstone på denna lokal - fått lägga ut igår mellan 15-17.

Och nu ska vi se hur de går för Kristdemokraterna med deras valsedelsboxar. Det har en lite vitsippa - precis som vi har en lite blåklint. Budskapet från valnämnden är entydigt - inga loggor på askarna - så vi har klistrat över våra. Måhända kommer (S)ten Wallo åka omkring och klippa kd-askar som han gjorde med moderaternas?

Nu ska jag åka till valstugan och plocka bort nedrivna affischer och sätta upp nya. Det ska se snyggt ut runt politiken - åtminstone på valdagen. Känns rätt efter denna smutsiga valrörelsen.



Kommentarer
Postat av: Magnus

Sossarnas fans också i alla lokaler på Porssön...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback