Miljöpartiet socialisterna!

Vilka käcka förslag det ändå kan komma i valrörelsen. Nu riggar mp förslaget om att kommunen ska starta en biluthyrningsfirma. Så stolligt! Vi ska väl ha en särskild nämnd för det också? Så politikerna inte bara ska se till att det är miljövänliga bilar också utan vi kan säkert slåss om vilka färger det ska vara också.

Jag vet inte om Annika och miljöpartiet missat att det faktiskt finns många biluthyrningsföretag i Luleå. Varför inte nyttja dessa om vi behöver låna en bil. Eller har Annika tänkt att vi skattebetalare ska subventioner uthyrandet. För ett är då säkert - inte kommer kommunen att kunna driva ett biluthyrningsföretag billigare och effektivare än andra.

Och man slutar aldrig förvåna sig över mediernas nyhetsvärdering. Vandalisering av sjukvårdspartiets valaffischer slås upp som NYHET i båda tidningarna. Det vore väl en större nyhet om några valaffischer fick vara ifred.

Och apropå valaffischer undrar jag om Dan Ankarholm noterat att deras affischer rent utseende mässigt är förvillande lika Rättvisepartiet Socialisterna. Och budskapet är delvis också lika, typ "vi vill allas väl". "Billiga ungdomslägenheter till billiga priser". Jättebra - men hur? "Återinför forna tiders arbetsterapi för våra gamla" Kanske inte exakt återgivet. Absolut - jag håller med Dan och sjukvårdspartiet att det är för lite aktivitet och stimulans för våra gamla - både de som bor ensamma hemma och de som bor i äldreboende. Forna tiders terapi handlade om vävning, stickning, snickerg och broderi.  Tyvärr är det så att för att platsa på ett äldreboende idag är långt ifrån de aktiviteter som var då. Men absolut - personalen måste få mer utrymme till vardagsterapi och aktiviteter.


Nu har jag skrivit en stund för att samla tankar och koncentration om vad som göras skall idag. Så åter till verkligheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback