Och vilken dag!

Det är fortfarande härligt med valrörelse! Men hur det suger krafter ur en! Folkpartiets egen watergateaffär har krävt sin kvinna, Det finns inget annat att göra än att ta mer än kraftigt avstånd från det som hänt. Men nog speglar det ändå på sitt sätt den speciella "plan" politiker och media spelar på. Vanligt folk är inte särskilt upprörda!

Sossarna försöker nu göra det till att folkpartiet haft nytta av det. Kunnat placera rapporter rätt i tiden för att man vetat när sossarna planerat utspel. Ja, inte behöver man gå in i datorer för det. Det skvallras och läcks hej vilt mellan partierna. I bland som vilseledande manövrar ibland för att man är förbannad på sitt eget parti. Nog kan vi leva med att centern i sin strategi vill krossa folkpartiet - är de också hämtat med intrång eller bara vanligt skvaller?

Moderaterna är upprörda över att folkpartiets watergateskandal tagit nyhetsutrymme från Reinfeldts tydligen ganska framgångsrika framtrådande i TV. Sossarna pekar på tre fp-rapporter som sägs ha lagts i tiden utifrån "spionaget". Men vad sägs om att sossarnas eget watergate - han som i knät på Marita Ulvskog och förtalade Reinfeltdt -  kom ut i media samtidigt som alliansen hade stort och framgångsrikt konvent.

Och nu hastar sossarna ut sent på söndagkväll med presskonferens - direkt efter att Reinfeldt gjort bra i från sig i TV. Med uppgifter man känt till i mer än ett halvår. Och som upphört redan i mars om man får tro media.

Är det slumpen eller....

Själv har jag varit med om en väl planerat partiledarbesök som medialt slogs i spillror av en U-båt som gick på grund. Det var på 70-talet eller möjligen tidigt 80-tal.  Så jag vet att metoden funkar. Oavsett den är planerad eller ej!

Dagen har annars också varit allt annat än lugn. Förmiddagen trodde jag skulle slita mig i stycken. Så det var rätt lugnt att sätta sig i panelsamtal hos PRO på Mjölkudden. Roligt att träffa så många engagerade pensionärer. Även om många bar s-knapp. Och tidningar och media verkar inte lida av någon valstress - TV4, Kuriren och NSD var med hela debatten. Ibland funderar man vilken nyhetsvärdering media gör?

I alla fall har jag bestämt mig för att aldrig skriva på bloggen av tvång - men ikväll började jag faktiskt med det som ett ok. Men så fort jag börjar kan jag fortsätta med glädje hur länge som helst. Men det ska jag faktiskt inte göra. För klockan 07.30 ska jag vara hos Maria på Radio Norrbotten för att göra om ett inslag vars ljudkvalitet tydligen blev "sunkigt".

PS/När jag skulle publicera detta blev jag ombedd att logga in - men hade sinnesnärvaro nog att kopiera först, annars hade det inte "blitt nåt", jag lovar./DS


Kommentarer
Postat av: Stefan

Men Ylva, någon centerstrategi för att krossa folkpartiet finns inte. Det Expressen fångade upp var en formulering från en lokal centerpartist i Stockholm i ett öppet brev. Inget behov av spionage där inte.

Postat av: Strutzan

Men nog måste man väl spionera om man ska hitta en centerpartist i Stockholm (hi,hi). Det var dock en bra sakupplysning jag fick - har hört en del fp:are grymta om det - de har väl bara läst löpet som jag.Grattis till dagens Sifo!

2006-09-05 @ 05:48:38
Postat av: Stefan

När det gäller centerpartister i Stockholm så handlar det nog om en utdödart som kanske börjat återhämta sig. Apropå Sifo.

2006-09-05 @ 23:30:57
URL: http://stefantornberg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback