Usel sporttippare!

När jag i fredags satt och lindade in bananer i mina personvalsfoldrar ringde peter Lindwall från NSD och tyckte jag skulle vara med i sportpanelen. Måste erkänna att min hårddisk riktigt stod still när jag skulle säga favoritspelare i Luleå Hockey. Även om jag normalt följer med och vet vilka nyförvärv som görs och vilka som är skadade och så så stod det bara still. Renberg och Myllis var de enda namn som skymtade fram. Det var liksom helt uppfyllt av efter en lång valrörelse och bara dagar kvar till valet.

Och 4-1 till Luleå tippade jag - fast jag väl innerst inne förstod att det skulle bli svårt på bortaplan. Men jag är den ständige optimisten - inte tusan kan man tippa att det går dåligt vare sig i valet eller hockeymatcher. Tron segrar heter det ju.

Nu blev det inte seger i valet heller. Allra minst i Luleå. När jag stegade in i ks rummet i går morse gick det plötsligt upp för mig att vi alla var förlorare utom sossarna och möjligen rättvisepartiet socialisterna. Med tanke på de sistnämnda måste jag väl konstatera att en del väljare också är förlorare.

Allt nog så måste man inse när man är besegrad. Så jag stegade förbi hela församlingen, räckte kardan till Karl P, bugade, bockade, neg och gratulerade till skickligt genomförd valrörelse.

Dagen förflöt sen men lite plock fram och tillbaka. Många samtal och mail. Sen nickade jag till under pågående telefonsammanträde med riksorganisationen för att sen tillbringa hela natten sovandes på soffan. Absolut uppdämt sovbehov trots att jag inte alls känner mig trött och slut som alla tror att jag är.

I NSD inisinuerades att jag uteblivit från presskonferensen eftersom folkpartiet var en stor förlorare i Luleå. Nåväl nu fanns det de som tappade mer och partier för vilka stora framgångar uteblev. Men skälet till att jag inte var på presskonferensen var att vi på morgonen fick reda på att det skulle vara en presskonferens - inte alls om valresultatet  - om det sammanträde vi averkade på morgonkvisten. Eftersom det inte innehöll några kioskvältare och jag hade ett annat möte redan inplanerat så valde jag det i stället. Ni som läser det här får hälsa Sandor Berglund det-

Nu är  det nästan lunch - 8.15 - och jag är hemma än. Skulle ändra "Kryssa Strutz" på bilen till "Kyss Strutz" men det sitter som attan. Orginalet får väl hänga med idag nu när vi på morgonen ska tömma valstugan.

Det finns massor att ha både snälla rara och bitska kommentarer om idag. Hoppas det blir tid att skriva av mig dessa så det inte samlas till magsår.


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Tron segrade i alla fall i frågan om regimskifte och det kommer bli några ytterst spännande år fram till nästa val,tiden går fort.På natten syns stjärnorna som allra bäst.

Jag som nybliven Folkpartist känner mig inte som en förlorare om sanningen ska fram om jag nu rent personligen inget hade att förlora.

Jag hade bestämt mig för att inte fortsätta mer efter valet om du blivit kommunalråd,det som jag ville allra mest.Skrutt och skam så knasigt det blev, men trots det eller kanske tack vare ,är jag mer på hugget än någonsin tidigare.Det hade jag inte varit om det gått som jag önskat hela vägen.Det finns en mening med allt som sker om än vi inte alltid kan se eller förstå det då det sker.

På natten ser vi alla stjärnorna på himlen som allra bäst.....Ur detta kommer mycket gott att komma.

Kram fr.Pippi Långstrump

2006-09-19 @ 10:22:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback