Arg...och dum?

Rubriken på förra inlägget var "att somt inte ska i tryck" och följdriktigt så hade jag inte heller publicerat det. Bara så att ni inte tror att jag tar rast två gånger på raken.

Arg blev jag väl inte direkt av det jag skrev i förra inlägget. Men det blev jag däremot när jag läste om de två medborgarförslagen om färdtjänsten. De tycker båda att det vore rimligt att färdtjänsten får användas även när man åker till tandläkare, läkare och sjukgymnast.

Tänk att vi ältar om detta fortfarande. Så jag kunde inte hålla mig från att ge utlopp för det. Droppen blev faktiskt när man får åka till privattandläkare men inte till folktandvården!

2007-04-29Ylva StrutzGruppledare, folkpartiet Luleå070-311 77 57                  

Uttalande av Ylva Strutz, gruppledare för Folkpartiet i Luleå               

Sluta göra äldre till brottslingar?
              

- Att en färdtjänstberättigad får åka färdtjänst till en privat tandläkare  men inte till folktandvården visar med all tydlighet på det befängda i systemet.                 

- Det är fullt tillåtet att ta färdtjänst t.o.r till systembolaget ? men inte till sjukgymnasten. Här hjälper det tydligen inte om det är privat sjukgymnast heller!                 

-Porrklubb (utifall det finns någon) går bra - men inte vårdcentralen.                 

- Är det korrekt att ta färdtjänst till Smedjan och sen göra ett  läkarbesök? Eller ska gamlingen ta färdtjänsten hem - och sen ånyo  sjukresa? Vem är det bra för?                 

- Det är ju märkligt att kommunala skattepengar utan prut kan läggas  på resor till systembolaget men resor till läkare och sjukgymnaster drabbas av spariver!                 

- I morgon har politikerna i arbets- och personalutskottet möjlighet att göra slag i saken för Luleåbornas räkning. Socialnämnden kryper bakom en utredning som Kommunförbundet Norrbotten håller på med.                 

- För folkpartiets del är frågan färdigutredd - vi kan inte ha ett  system där gamlingarna ska känna sig som brottslingar för att de gör  ett läkarbesök inom ramen för en färdtjänstresa.               

-Färdtjänsten i Luleå ska inte bara gå till systembolaget utan även till   läkare, tandläkare och sjukgymnaster.

===

För övrigt är det så att många jag mailar till har autosvar: åter 4 maj, eller åter 7 maj. En jag ringde hon satt i Abisko.

Det är nog som tant Daga alltid sa; "idag är det bara dumt folk och hästar som arbetar." Fast Strutzar också - men jag skyller mig själv! 




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback