Balanserad debatt


"Så här ser jag det. Framgång ( och motgång med för den delen) är oftast en kombination av egen skicklighet och andras "uselhet". Visst hängde vår valframgång 2002 delvis ihop med moderaternas "uselhet". Men någon ska nog också tillskrivas äran av att de besvikna moderatväljarna inte gick till Maud och centern istället.

2006 vann Reinfeldt och de "nya moderaterna" tillbak en hel del väljare från oss. Och Maud lyckades något bättre än Lars att nyttja det utrymme som fanns.

Dock är Lars nog den ende partiledare under min tid som lämnat efter sig ett högre valresultat när han går än när han kom.

Och en mer genuint social-liberal person får Du leta efter. Den social-liberala politiken måste nog både partiet och en blivande partiledare bli bättre på att marknadsföra."

Så här svarade jag Nisse på en kommentar under tidigare inlägg. Jag tycker det här är viktigt för oss inom organisationen att ha med oss. Allt blir så lätt svart och vitt i medias värld.

Jag talade för övrigt om för en uppringande Expressen reporter att Expressen  är en skittidning som jag inte kommer att uttala mig för något mer. Inte mer än vad som formellt krävs i min tjänsteutövning - och definitivt inte halvtio på kvällen. Fast hon var så vänlig och ville att jag skulle utveckla det - men då bröts samtalet.


Det fanns ju riktigt kul mediainslag i går också. Som nogsamt tigs i hjäl av all media (kollegialt). Aftonbladet har scoopet igår morse. "Stockholm stöder Leijonborg" och alla andra stora hakade på. Till DN kom med nyheten att det var helt motsatt vilket de erfarit via SvT.


Det roliga var att damen- styrelseledamoten -som Aftonbladet hänvisade till vid en senare uppringning meddelade att hon inte alls varit med på mötet. Så egentligen visste hon inte alls vem de förordat.

Har glimat lite från ett soffsamtal på TV - roligt att åtminstone de bitar jag hann med verkade väldigt balanserade. Trots kraftfulla personer som Lena Melin, KG Bergström och han DN killen vars namn hjärnan inte stressar fram just nu.

För jag borde ha åkt för en kvart sen.


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja Ylva när allt detta har lagt sig och en ny ledare blivit vald och tillträtt så hoppas jag att vi ska stå på barikaderna och tillsammans kämpa för de socialliberala ideerna som vi gjort tidigsre. För i grunden är vi nog ganska lika i vår politiska syn så känner jag och nu tar vi sikte på valet 2010 och lägger vår kraft och energi där för de är "bara" dryga tre år dit och tiden rusar ju fram eller hur?

2007-04-24 @ 07:48:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback