Dagen D

Sovmorgon till halvsex faktiskt. Tidningsläsning och tidningskrönika. Lite nättidningar - och då är klockan nästan halv åtta. Mer effektiv än så är jag inte.

Blev lite in och ur i tvättmaskinen. Gårdagens miljötest får mig att tveka om tvättmaskinen är tillräckligt full - och det är den inte - men rena kläder måste jag ha.

Sopspioner har vi ju redan - det gäller att hålla reda på var vi lägger vår utrangerade stekpanna. Hur länge dröjer det innan vi har spioner som ska räkna lortiga trosor i tvättmaskinen? Trosspioner!


Lite smått historisk insändar sida i Norrbottens Kuriren idag. Fem (5) insändare och samtliga har samma tema: Nu har du gjort bort  dig igen, Ögren!

Men i NSD framhärdar OA. Ingvar Carlsson gör det inte - gillar privatvård. Men alla vet att ledande sossar med Persson i spetsen gör det - anlitar privata Sofiahemmet. Och Kent själv - hur var det med Nämndemannagården? Privat, eller hur?

Men när vanliga människor vill välja sin egen läkare - så vill Ögren ha bort "otyget".

Swedenmarks krönika är läsvärd i dag. Hur hemskt var det inte första gången landets statsminister var yngre än en själv. Carl Bildt var det - född 49 tror jag men nu är det ännu värre. Lars Leijonborg är tydligen den siste 40-talisten bland partiledaren och när han lämnar ska landet styras av finniga 50-talister och gapiga 60-talister, enligt Swedenmark. De som inte en haft livstycken och stickiga strumpor.

Det senare har jag haft och hemstickade rosa undertröjor - kan det kvalificera till partiledarjobbet. Annars blir jag förstås lite stolt över Bo Östmans ord i Närgånget - som också i övrigt är läsvärt.

Lågg till detta att han för några veckor sen skröt över min näsa för politik. Hördu Sture Bergman & co - är det inte dags att ni hör av er om efterträdaren till Bosse?

Fast jag får väl stanna vid min läst - och idag ska jag ägna mig åt min tidigare "läst" - deklarationssvängen. Inte min egen den knappade jag in på nolltime. Men lite fastrar och mostrar och sonen ska få hjälp.

För övrigt apropå min deklaration som är snabb att göra ser jag att Stefan Tornberg inspirerats av mig att avstå att göra avdrag i deklarationen (fast pensionsförsäkring med 5.060 kr/år gör jag). Cirkeln är sluten - jag inspirerades av centerpartisten Örtendal på Vägverket. Det hade inte med deklarationen att göra men med en uppvisning i girighet av sällan skådat slag. Då insåg jag att jag var minst lika girig och jag skulle överlåta till övriga skattebetalare att vara med och betala min facklitteratur, pennor, resor och annat.

Ett försök att leva som jag lär - som jag aldrig ångrat.

Blev just inbjuden till "privatchat" av en herre -men jag vet banne mig inte hur man gör. Så missar man många "drömprinsar".


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

*Ler*
Vad spännande!
Who knows,kanske döljer sig Prins Charming bakom invitationen ;o)

Trevlig Helg & Kram till er alla!

2007-04-28 @ 12:10:38
Postat av: Ylva Mjärdell

Förresten,..Det sägs att vi Folkpartister inte är så många...jag är glad att jag är en utav dom få...

"Numer är det inte så lätt att föra folk bakom ljuSet - det börjar bli fullt där"



2007-04-28 @ 12:27:12
Postat av: Ylva Strutz

Den var ju bra - lju(S)et.

Tack igen för blommorna. Jag sitter och tittar på dom nu på jobbet. Tänkte det var bästa att ha dem här - där jag tillbringar mesta tiden.

Postat av: Ylva Mjärdell

Du är värd alla blommor i världen Cinderella Strutz!

2007-04-28 @ 18:53:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback