Fullständigt patetiskt

Lyssnar på morgonnyheterna på TV medan jag skriver min Tidningskrönika till gruppledarna med flera. Hör om ett antal kommuner där bemanningsföretags tjänster har upphandlats för att hjälpa arbetsförmedlingarna att skaffa jobb åt särskild svåranställd arbetskraft.

Och facket protesterar - med ryggmärgen eller vilken del av kroppen de nu tänker med. Allt blir tydligare när man inte ser personen utan bara hör budskapet. "man ska tjäna pengar på sjuka och på arbetslösa. Det fungerar ju inte med ett samhälle där man ska tjäna pengar på sjuka och arbetslösa - det samhället går ju under"


Jag kan ju bara undra om vårdpersonal och arbetsförmedlare inte ska ha lön? Varenda dag varenda månad tjänar det pengar på sjuka och arbetslösa.


Enda skillnaden för den arbetslöse är att Man Power förmedlar betydligt fler än det enda jobb per arbetsförmedlare som Arbetsförmedlingen består med.


De insatser som arbetsförmedlingen gör har säkert sin plats i samhället - men arbetsförmedling handlar det inte om i så särskilt stor utsträckning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback