Handväskfejning

Ett tecken så gott som något om att det är ledig tid. Har tagit mig tid att städa handväskan - varvid jag fann två trisslotter som inte gav mer vinst än spänningen att skrapa dem. Bådar gott för kärleken i påsk?

Stormar utanför min knut - känns inte kul alls att släppa i väg Jens med familj mot fjällen. Där lär väl vindarna var än häftigare.

Och apropå storm - fast i ett vattenglas - så håller jag på att skratta på mig. På fullt allvar sitter en panel i tv-soffan och diskuterar att Persson i det beryktade överskottsmaterialet avslöjat att Lars Leijonborg haft tillgång till opinionssiffror kvällen före de publicerats. Just vid detta tillfälle i DN.

Låt mig avslöja att jag under mina 30 år i politiken massor med gånger fått veta opinionssiffror kvällen före - om än oftast först vid midnatt.. Det har kommit från lika olika källor och passerat många öron och tungor. Jag kan avslöja att det åtminstone kommit via  alla "tidningsbärande" partier det vill säga socialdemokraterna, moderaterna, centern och folkpartiet. Från Norrskensflamman kan jag dock inte påminna mig att något läckt - "muren" för tjock.

Men det är bara att hålla med Niklas Ekdahl - bara det faktum att de sitter i tv och debatterar vad Persson sa i hemliga samtal med Fichtelius 2002 visar vilken listigt elak person Persson är och var. Nåväl - uttrycket fritt översatt av mig.

Annars kan jag
inte uppröras över att den höjda reavinsten också kommer att gälla de som redovisar fram uppskovsbelopp efter 2007. De kan välja att redovisa fram det i 2007 års deklaration så klarar det sig. Däremot kan jag känna en viss sympati för Karl Petersens åsikt att avskaffandet kanske skulle skett trappstegsvis - för att säkra att inte oönskade effekter uppstår på bostadsmarknaden = läs hutlösa priser som inte unga människor som ska sätta bo klarar av. Fast det kan ju bli tvärtom också - många som tänkt sälja skyndar sig nu - och priserna rasar. En kan hoppas att det jämnar ut sig.

Och Mårten Ström förvånar - han gillar avskaffandet som "bara" ger honom 1520 kronor rakt ner i plånboken.

Apropå unga människor är jag riktigt glad att David Svenn valde folkpartiet. Det kändes också som han mycket väl hörde hemma hos oss när han gjorde sina utläggningar vid presskonferensen. Det skulle inte alls förvåna mig om han är en av de som kommer att aspirera på det riksdagsmandat vi siktar på 2010. Fast det finns redan många som jag som presumtiva kandidater - glädjande nog!

Så vill jag bara klargöra att inte har några ambitioner att klappa ihop Boden och Luleå till en kommun, Även om Sudnerbyn då kunde bli en naturlig "huvudstad". (Tanken svindlar - hur kul som helst). Arbetsmaterialet till påstående i Östmans krönika kan härledas från en tidigare Luleå/Boden dag. Jag minns faktiskt att jag nogsamt påpekade att en event. kommande sammanslagning ska växa fram underifrån - som ett önskemål från medborgarna. Och inte utifrån någon sagoläsning av kommunalråden!.

Nu ska jag stressa vidare med ledighet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback