I eller på

Hittade det här på Aftonbladets nättidning. Varför säger jag "på nättidningen" men "i papperstidningen". Kanske ine så konstigt efter som det första är "på skärmen".

Konstigare att alla (nästan) Piteåbor säger att de bor "på stugan". Istället för "i stugan". Och de far faktiskt inte heller "till stugan" utan de far "på stugan". Tänker alltid på Gösta Grahn när den diskussionen kommer. Thomas morfar som jag jobbade mycket tillsammans med och har mycket roliga minnen av.

Och här kommer äntligen det jag hittade.
En glad nyhet från regeringen. En positiv nyhet - som man fick skrolla ganska länge innan man hittade. Trots att den kom igår. Har inte sett den någon annanstans heller.

Kommer att betyda väldigt mycket. Hur många riktigt välutbildade sjukvårdspersonal har inte fått gå om hela köret i Sverige. Vi har haft en attityd i Sverige och att vi är normen. Har examen inte varit exakt som vår så har det i precis varit att börja om från noll. Trots att kompetensen  många gånger varit högre än vad vår utbildning gett.

Själv ska jag pula på lite här hemma på förmiddagen. 12-kaffe med släkten och sen bär det av till jobbet. Ska ha några timmars duvning inför sammanträdet i morgon plus lite annat kommunalt jobb. Och sen lite valberedningsjobb för Kalix Folkhögskola. Lite info till "mina" förtroendevalda i länet också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback