Lite foton

Nu har jag tömt in alla suddiga kort i datorn. I något fall har jag misslyckats och fått till ett riktigt klart och tydligt foto - men det tillhör undantagen. Ska försöka fokusera på vad jag gör för fel.

Först får ni hålla tillgodo med en suddig hövding och ett antal kapade skallar. Mor kände dock igen halvbilden av Karl P

46461-216

Och så A-G från jobbet. Hon var inte så tankfull som hon ser ut. Tror hon höll "predikan" för Thomas om någonting. Betydligt klarare och tydligare än "hövdingen" ovan.

46461-217

Här kommer en riktigt skarp en -bild alltså - så det inte blir några missförstånd. Men så är det plåtat i Kyrkans Hus också när Lutherhjälpen hade kampanj för någon vecka sen. Notera nödutgångsskylten men pilen pekar nedåt inte uppåt.

Erik-Hugo Johansson som samtalar med sjukgymnast Anette.

46461-218

Och så Strutz restaurang - mor och far bjöd barn, barnbarn och barnbarnsbarn på middag. Jens försökte sig på en annorlunda variant av "hetvägg". En mumsmums inringlad av vaniljsås - får hjälp av Lisa - vars arms syns på fotot - att styra rätt.

46461-219

Det här kortet av Lisa togs sekunderna före hon hjälpte till med "hetväggen". Det syns nästa att något är på gång - måhända hon tänkt sig att "bomma" pappa Jens mun.

46461-220

Och här är "Sixten" på sitt första besök på folkpartiexpen. Det lär inte vara sista med mamma Angela som bland annat sitter i miljönämnden. Oklart än om tösen heter Stina eller Saga - eller möjligen något helt annat. Men snäll lär hon vara.

46461-221


Här har vi en "skarping" å då ser ni att jag inte menar fotoskärpan. David Svenn vid sin första presskonferens som folkpartist. Jag tror det blir flera. Men medge att det var ganska effektfullt med blåklinten - men det var inget medvetet arrangemang av fotografen - men ibland ska jag ju ha tur också.

46461-222

Å så värdinnan för långfredagsfesten - detta foto dock taget dagen efter vid frukostbordet.
Alice Larsson, Piteå, för er som inte känner till henne.

46461-224

Och här ett siluettmontage föreställande farmor Hilda. Tavlan tronar i Bärigården - precis som farmor gjorde - och och är förfärdigad av kusin Kerstin för många år sen. Lite blänk och sudd på kortet men här tror jag inte fotografen kunde rå så mycket. Fotatd i ett litet burspråk där sol och ljus strilade in lite hipp som happ. Och måhända var tavlan lite odammad, kusin Kerstin?

46461-225

Och sista fotot ska väl inte vara annorlunda - suddigt värre - men även här strilade ljuset från alla håll och kanter. Kerstins lägenhet är av vindstyp i en gammal norrbottensgård (Bärigården - förstås) och där har de tagit alla möjligheter till ljusinsläpp. Ja, det var en lång bortförklaring för att tala om att jag inte kommit långt i min mödosamma vandring mot en bättre fotograf.

Dock ser ni från vänster mor Marianne, far Yngeve, kusin Lars, "vita frun" är kusin Kerstin och den mörka skönheten som ni bara ser håret på är kusin Lars väninna Buntam.

46461-226

Det var alles från "fotografen".

Det är inte helt stressfritt att vara ledig heller - ska hinna så mycket. Två promenader - riktigt raska - har det blivit. Andra gången faktiskt med stavar. Första rundan var jag tämligen ensam ute - vid halvniotiden. Men andra svängen vid tolv förorsakade ett antal stopp och samtal. Så helt politik fritt blev det inte.

Det är mycket nu - hockey och basket. Fast jag fick inte klart vilken tid basketen började. Radioreporterna var något dåligt påläst och påstod att Luleå ledde med 2-1 och att matchen började så sent att de inte skulle hinna följa den.
19.04??


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback