Maj, maj måne...

Maj, maj måne - jag kan lura dig till Skåne. Under min uppväxt var det tillåtet att luras i maj också - dock räcker minnet inte till för om det var 1:a eller sista maj.

Kanske den parollen var en recension av 1:a maj tågen? Vi kanske var klokare förr. Vad vet jag.

1:a april skämten lever troget kvar. Dock inte ramsan som följde när någon blivit lurad: April, april din dumma sill - jag kan lura dig dit jag vill. Det fanns andra varianter också!

Jag hoppas att alla inser att det här är helt opolitiska inlägg.

Idag har jag promenerat så där 7 kilometer. Först 4 i ganska snabbt tempo - och de övriga i rätt lugn promenad takt.

Varit till återvinningen (dock icke promenerande) och fick åka till Gammelstad för i Sunderbyn var det så isigt, blött och äckligt (nedskräpat). Hur tror höga vederbörande att viljan att göra sin samhälleliga plikt ska kunna vidmakthållas när ni inte bryr er om att sköta anläggningarna?

"Släktmiddag" hos mor och far. Sonen med 3/4 dels familj anlände. Ordnade och donade med praktiska saker åt föräldrarna. Någon lampa här och någon kontakt där. Nya siffror på huset - nummer 15 - så färdtjänsten hittar rätt.


Inte lätta att pussla ihop allt. Mamman ville handla på hemvägen. Pappan ville bli avslängd för att springa vissa sträckor. Och lilla Lisa skulle absolut se TV från 18 till 19.30. Problemet löstes men att Lisa stannade hos farmor som skjutsade hem henne efter att ha sett wild kids.


Där i soffan låg andra barnbarnet - som säger: jag vill sova hos farmor. Då är det bara LYCKA! (hon var väl inte riktigt säker på om hon missat något när hon lämnat lilla syster ensam hos farmor några timmar).

Nåväl i morgon är jag tillbak i selen igen - skönt det också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback