Mauds och Myrans dag!

Intensiv dag idag. På väg till Stadshuset och sammanträde såg Thomas och jag hur Camilla sprang iväg mot centerexpen(?) med två tårtkartonger. Vi tänkte med längtan fram till presskonferensen - men där vankades det "gröna små äpplen" och kola. Så tårtorna de var till någon annan!

Nåväl nu kilar jag iväg för fort. Först APU - där vi hade två informationspunkter som tog rätt mycket tid. Kul att konstatera att fler än jag "glömmer" dessa infopunkter när vi tidsbedömer sammanträdena. Ser det när handlingarna kommer men sen har opitimisten inom oss glömt dem innan sammanträdet. Så Camillas förhoppningar att hinna vara med och behandla centermotionen om bussåkande från landsbygden kom på skam - hon stack klockan 9 för att fixa inför Måddan.

Men Åke Hagström från länsstyrelsen presenterade projektet om ansvarsfull alkoholservering. Åke var till förvillelse lik Bosse Ringholm - undrar om någon sagt det till honom tidigare. Men bortsett från det så var det en mycket intressant föredraning. Framförallt otroligt bra resultat i de städer som genomfört det. Krogrelaterat våld hade minskat mellan 20-40% och som en bieffekt hade också mäns våld mot kvinnor minskat med 10% - kanske det var i Ö-vik. I alla fall var det någonstans där polisen också "lobbat" mycket det vill säga sytt in folk som varit för berusade. Kanske gubbarna inte fick följa med hem - och det gav resultat?

Och så var vår egen säkerhetsansvarige Urban Rönnbäck och informerade om säkerhet och hotbilder och om varför dörrar måste hållas låsta i vissa fall.

Och våran motion om ordningsomdömen i skolan avslogs med motiveringen att betygsliknande omdömen inte får ges - vilket vi inte heller begärt. Bara ordningsomdömen! Kanske inte så dumt eftersom lärare var en av de grupper som Urban nämnde som utsatta för både hot och våld!

Fast annars var det mycket bifall. Till webbkamera på ormberget så att hugade skidåkare och andra motionörer kan kolla väderläge och annat. Bifall till mer skyltning om Luleås historia till exempel vid historiska byggnader och parker. Om bakgrund och varför de finns där det finns. Förslag som kommer att glädja Kirsti Rinander.

Tillgängligheten till Gråsjälsfjärdens is vid Södra hamnen - som redan åtgärdats. Lika roligt varje gång - att det förslag till isbana som urspungligen kom från Birgit Georgson och som blev en folkpartimotion som bifölls - blivit en sådan formidabel succé.

Så slutade vi vid halvelvatiden - så jag hann förbi och äta en hårdbrödmacka - vilket blev dagens lunch.

För klockan 12.00 skulle vi befinna oss på Bilkompaniet för att lyssna till Mauds presskonferens. Märkligt dålig kommunation mellan centern på riksnivå och lokalt. För vi fick veta när vi kom att presskonferensen var uppskjuten till 12.30 - men det hade media fått veta rfedan i fredags. Lite onödig spilltid - men det var en hel del trevliga allians syrror och bröder där så det gjorde väl inte så mycket.

Referat från ks - inte mycket att orda om. Jo absolut förstås:


Ny fritidschef  - Helén Wiklund Wårell - som dessutom är anställd på chefsförordnande på 4 år. En ordning som jag tycker är utmärkt och som jag känner att jag haft en viss påverkan på. Tillsvidareantällning givetvis - men själva chefsförordnandet tidsbestämt.


Och apropå "absolut" (vodka) så blev centern ensamma om att vilja luckra upp förbudet om alkoholförtäring på allmän plats. Polisen har önskat en förändring/förtydligande av den lokala ordningsstadgan för att kunna ingripa mot ungdomar som berusar sig på folköl. Naturligtvis kan det förefalla märkligt att inte vuxna ska kunna få förtära en folköl på parkbänken utanför Smedjan. Men nog tycker jag det är ett "offer" som även den törstigaste skulle kunna göra om en och annan ungdom slipper hamna i fylleri, slagsmål och elände.

Turistbyråverksamhetens förvaltningstillhörighet. Gammelstan till Kulturen och stan till Kulturens Hus - men under Fritids. Märkligt kan tyckas. Men mest märkligt var uppgiften om att branschen genom Visit Luleå inte längre är intresserad - de vill att kommunen ska ha hand om det. Mycket underliga turer i detta ärende - med en entreprenör som motarbetades innan de ens startat upp verksamheten. I kombination med en riktigt dålig upphandling dessutom ska tilläggas.

Ja sen var det dags för Radio Norrbotten för min del. För att kommentera budgetproppen. Och där satt OA från NSD - så det var han och jag i Puls. Plus de som ringde in - och som OA sa - dom tillhörde inte de blå laget precis!

Ja - och nu har jag varit här på expen och "dukat" undan lite telefonsamtal och mail. Färdig att åka hem - för att ta nästa sammanträde klockan 20.00 - telefonsammanträde som förhoppningsvis inte blir så långt.

Och rubriken då?

Ja här kommer Måddan - det var inte lätt att hitta ett ögonblick då inte ryggtavlan på någon ivrig pressfotograf var i vägen

46461-229

Och så slutar jag med det sanna sommartecknet - nu har de kommit - våra försommargäster. Fast nu är vi inte längre rädda för dem. Vi vet att de inte äter upp huset och att de bara under några dagar använder vår expedition som transithall. Undviker vi att lämna allt för många söta saker framme så håller sig antalet rimligt också. Och i nödfall tar vi fram Myrrburken - fast det är äckligare än myror.

46461-230

Hoppas ni ser "lilla vännen"!

Och den som orkat läsa ända hit borde få Karl Staaff-plakett. Men för mig är det terapi att skriva och konstatera att jag levt här och nu hela dagen.


Kommentarer
Postat av: Thomas

Svaret på den försvunna tårtan.
http://www.centerpartiet.se/defaultnormal.aspx?id=43254

2007-04-16 @ 19:54:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback