Mor har redan ringt

Mor ringde just och hörde om jag var vaken. Man skulle ju kunna tro att det är vanligt att jag försover mig - men hon ska åka med mig in till rehab så hon är väl särskilt mån om att jag kommer i tid.

Stor nyhet i
NSD idag. Lulebos Anders Sandberg har räknat ut att Lulbo förlorar 400 000 kronor på förändringen av fastighetsskatten och avtrappningen av räntebidraget. Och av det drar han slutsatsen att regeringen för en storstadspolitik.

Om vi nu räknar på Lulebos 11 000 lägenheter så rör det sig om mindre än 40 kronor per lägenhet och år. Per månad cirkus 3,50 per lägenhet. Om det är måttet på att regeringen för en storstadspoltik så kan vi nog bära det.

Ja det blir spännande att ta del av den borgerliga regeringens första vårbudget. En hel del har ju läckt - att ge förtidspensionörer möjlighet att tjäna lite extra utan att bostadsbidraget ryker är mycket positivt. Tyvärr har det ju under den socialdemokratiska tiden pensionerats väldigt många unga människor - många gånger mot deras egen vilja. Och dom har inte många kronor att röra sig med.

"Mammareformen" är ju också i samma anda. Möjlighet att komma ur bidragsfällan - där det inte blivit särskilt många kronor kvar av varje hundralapp därför att bostadsbidraget minskat.


Kul ska det bli att möta Maud idag. Maud som var Cuf-ombudsman här i Norrbotten i början av mitt politiska liv. Som jag skrivit tidigare - en del blir till och med vice statsminister och andra får bli vid sin läst. Fast det kan vara nog så bra det.

Nu konstaterar jag att det inte går att länka till ledaren om "Mammareformen" - sorry den var läsvärd - kan komma senare idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback