PT stod för en "värsting"

PT stod för en värsting i nyhetsbraschen igår Sysselsättningen i Norrbotten har ökat starkt. "Åtgärder" har minskat och riktiga arbeten har ökat med över 3 000. Då väljer PT rubriken  "Öppna arbetslösheten ökar i Norrbotten". När jag söker i PT på "ökad sysselsättning" möts jag alltså av budskapet att den öppna arbetslösheten ökat. Och under rubriken kan jag då hitta att den öppna arbetslösheten ökat med hela 38! personer mot motsvarande tid i fjol.

Frågan är vilket som är större. Att över 3000 personer gått från - ibland meningslösa åtgärder - till riktiga jobb. Eller att statistiken säger att 38 fler personer är öppet arbetslösa mot motsvarande tid i fjol.

NK:s rubriksättare var inte mer än snäppet mindra usla än PT. Däremot inleddes texten med det som faktiskt var nyheten - att sysselsättningen ökat kraftigt.

Och faktiskt; NSD hade en riktigt bra artikel om att sysselsättning ökat.

Synd att jag är så dålig på att hitta i arkiven på nättidningarna - annars hade jag länkat till att tre - så hade killnaden blivit riktigt tydlig. Sen får jag väl lov att säga att NK har en urusel sökfunktion.


Idag då; ska jag ha lite "föräldratid" innan jag ger mig i väg till Hotell Nordkalotten för att bevista Studieförbundet Vuxenskolans distriktstämma - eller regionstämma som det nog numer heter.


Sen blir det basket - nu ska vi pusha damerna så att det går vidare i finalen. Seger är det ända som gäller. Som alltid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback