Puss på er, Bosse Bil o Motor!

Tänk att jag kan bli glad att få en räkning på 4000 spänn - däck och däckbyte. Fast jag förstår varför jag aldrig blir rik - igår när vi var på Bilkompaniet träffade jag en bekant. Han köpte vinterdäcken nu - när de var på 50% plus häftiga däckpåsar i present.

Sånt hinner jag aldrig med!

Å andra sidan behöver jag inte köpa några nya vinterdäck till hösten - och längre ska jag inte planera.

Så glad jag blev? Ja, det är alltid den där lilla extra servicen hos  Bosses Bil o Motor. "Dina vinterdäck duger en säsong till hälsar killarna" organgeöverstruket på fakturan. DÅ blir jag glad både för omtanken och beskedet!

Lite udda grejor i tidningar idag. Moderaterna i Kalix reserverar sig mot
upphandling av skolmaten - medan socialdemokraterna försvarar det. Ur led är tiden!

Och apropå tiden så undrar jag hur Mattias Karlsson ska få ihop det att driva campingen i Överkalix samtidigt som han är gruppledare för moderaterna i Luleå. Och så lite mer på temat ur led är tiden; det är kommunalrådet Leif Nilsson (s) som säger: "Kommunen måste fokusera på kärnverksamheten".

Och det ena ger det andra. I fredags blev jag sur. Sur på landstingets representanter i Samordningsbörbundet. Trots lång framförhållning i sammanträdesplaneringen meddelades det - 6 dagar före sammanträdet - att vare sig Monica Carlsson, v, eller Agneta Granström, mp, kunde delta i mötet den 19. Och möte kan inte hållas om inte alla parter är med. Jag hoppas det är något riktigt jätteviktigt de ska syssla med?

Fast jag kan undra vad damerna - som också kallas de onödiga landstingsråden - prioriterat som är SÅ viktigt att alla vi andra - som är ganska många - ska måsta anpassa oss?


Ingen rättgång för krogkungen Johan Isaksson nu heller - har återigen lyckats sjukskriva sig. Det skulle vara intressant att veta om Försäkringskassan godtar den sjukskrivningen. Liksom den för socialchefen i Vetlanda (honom kan jag faktiskt tycka synd om - trots allt - det kan kanske bero på att jag inte sett programmet). Det verkar som om du är högt upp i hierarikin eller kriminell - så ifrågasätts inte sjukskrivningen. Jag hoppas jag har fel - men..?

Nu är alliansens partiledare i TV-soffan. Skulle vara kul att jämföra vem som har morgongener eller inte. Apropå att det var på TV igår kväll. Ropen skalla - sovmorgon åt alla! Huruvida man är mogonpigg eller inte skulle alltså vara genetiskt betingat.

Ja, jag har då koll över mina gener i det hänseendet. Tiden efter lunch är tämligen värdelös!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur hinner du själv med att vara partiombudsmann åt fp i länet samtidigt som du gruppledeare för fp i kommunen.

Snacka om att kasta sten i glashus.

2007-04-18 @ 11:06:58
Postat av: Ylva Strutz

Eftersom jag är tjänstledig 60% (med löneavdrag full ut) från tjänsten som länsombudsman så går det ganska bra. Särskilt sen jag överlåtit 20% av mitt gruppledarjobb och gruppledararvode till våran vice gruppledare Thomas Olofsson.

Postat av: Anonym

Men innan du överlät 20% av ditt gruppledarskap och innan du blev tjänstledig 60% så han du uppenbarligen vara både gruppledare på heltid och partiombudsmann.

Då är det väl ändå bättre att syssla med någonting annat än politik, exempelvis företagande som folkpartiet säger sig värna.

2007-04-18 @ 16:58:39
Postat av: Mattias Karlsson

Jag kan lugna dig Ylva med att jag lika lite som jag håller på att bygga telefonväxlar för att jag är aktieägare i Ericsson lika lite kommmer jag att driva någon camping för att jag är aktieägare i ett fastighetsbolag!

2007-04-18 @ 17:04:39
Postat av: Ylva

Det är bra Mattias - att du stannar som gruppledare och inte blir campingvärd. Fast jag kan ju undra vilket som skulle vara kuligare.

2007-04-18 @ 17:24:02
Postat av: Ylva

Jag är ledsen att göra min anonyme vän besviken. Från första dag jag fick gruppledararvode (1995) har jag varit tjänstledig, först 40%, sen 50% och nu 60%.

2007-04-18 @ 17:27:32
Postat av: Mattias Karlsson

Det är klart jag stannar som gruppledare trots att jag mycket väl förstår din undran om vilket som skulle vara roligare:-) Jag tycker att jag har ett ansvar att stanna kvar inte bara för att jag tycker att jag har ett jättespännande uppdrag som gruppledare och att vi nu har en kanonharmonisk fullmäktigegrupp, utan även för att bekämpa den vuxenmobbning som Kurirens ledarskribent Bo 'homofoben' Östman står för!

2007-04-18 @ 20:49:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback