Så kommer resten del 1!

Yttrandet över betänkander Regler för skydd och rättssäkerhet inom demensvården (SOU 2006:110) - Betänkande av Utredningen om skyddsåtgärder inom vård och omsorg för personer med nedsatt beslutsförmåga (2 2005:02).

Enkelt uttryckt kan man väl säga att det handlar om att tillräckligt stärka integriteten och rättskyddet för de som inte har ork att göra det själv. Personer som måste utsättas för "våld" och tvång i vissa situationer - för att skydda deras liv i vissa lägen.

Ja, det var inte så enkelt att beskriva som jag trodde - hoppas ni förstår ändå - annars kan ni slå på Google på SOU-numret ovan.

Då får ni också veta att "Jag" i skriften heter Jan Pennlöv och vad var det nu Gerd Bergman sa att han varit. JO? eller var det något hos JO?

Ni kan väl berätta när ni slagit på det!

Kommentarer
Postat av: Anhörig till äldre

Hej!
Jag hoppas att du och folkpartiet sätter er in i denna lags tänkta innehåll! Den kommer att drabba oss alla den dagen vi är i behov av samhällets vård och omsorg. Denna kommunalpolitiker i Luleå verkade inte ha gjort det innan remissen besvarades?
http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning.asp?ArticleID=1518558&
http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=59255&cat=1&pageIndex=0&arkiv=False

2007-05-13 @ 00:49:46
Postat av: Ylva Strutz

Det är ju för att skydda mot sånt som skedde på äldreboendet här i Luleå som lagen kommit till. Men det har i alla fall föranlett mig att sätta mig och läsa igenom vårt remissvar en gång till.

//Ylva

Postat av: Anhörig till äldre

Bra, meddela gärna dina reflektioner här på bloggen.
Har du läst betänkandet? Har du läst andras remissvar?

2007-05-13 @ 23:12:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback