Skönt med egen maskin

Så skönt det är för en "flicka" som jag - uppväxt på landet där tvätten på 50-talet tvättades nere vid storbryggan att ha en egen tvättmaskin i lägenheten. Så placerad att den inte heller stör grannarna - annat än de är i sina respektive badrum - då kan de nog höra lite durr från tumlaren.

Nu har jag hunnit tvätta ett stort nytt mörkblått badlakan - som jag tror behövde en separat duvning för att få fälla av sig.

Själv behöver jag bloggen - för att få "fälla" av mig. Jag vill bara påminna om att jag mycket sällan skriver något med elak mening. Och gör jag det behöver ni aldrig tvivla på vad jag menar. Annars får ni gärna lägga in både lite värme och humor i mitt budskap. Och nyfikenhet inte minst - är man uppväxt i en by med "skvallerkärringar" (av både könen) så sitter nyfikenheten i generna.

Med glädje konstaterar jag i dagen Kurir att Kulturens Hus avser att betala tillbak biljettpengarna för konserten som fick ställas in. Utan tjafs. Härligt så ska en slipsten dras.

Och även Leo Hassler vet hur den ska dras. Nu ansöker privatläkare hos landstinget om att få överlåta sina etableringar - väl medvetna om att ett nej kommer skynda på regeringens ändrade lagstiftning.

Det gör banne mig skillnad att vara med i en regering!

Och Ola gratulera vi idag - Lundgren och Ullsten kommer "on my mind".

Flytten av äldreplatser till Harads kom som en överraskning - även för socialchefen i Boden. Jag kan tro att kombinationen Åsa Wikström, m, och Anders Sundström, ns, också har fart på slipstenen. Kanske väl hög ibland - men definitivt bättre än motsatsen.

Nu är jag dock inte så säker på att förslaget att skicka övergångsplatser långt ut på landsbygden är så himla klokt. Gamlingar som ska rehabiliteras för att kunna komma hem till eget boende - i bästa fall - är oerhört beroende av sina sociala nätverk. Och de kanske inte underlättas om de placeras i Harads - med dess mindre väl utbyggda kommunikationer. Så låt beslutet styras av behovet - inte en opinion för arbetstillfällen.

Och idag ska mina kommunikationer ske med min egen lilla "fitta". Ja, tack och lov så översättes inte det japans namnet på Hondan rakt av utan det blev "jazz" iställer för "fitta". Det räcker att ändå ibland få det epitet av personer vars ordförråd och hjärna inte är så stora.

Kommentarer
Postat av: Berndt

Hondan - hahaha!
Och Ola - det betyder GB på svenska, fast i Spanien ;-)

Postat av: Ylva Strutz

Hondan - jag de berättade det faktiskt själva på Bosses Bil o Motor. Men först när jag skrivit på köpet.

Har kastat någon blick på hur du skötte dig i England.

2007-04-19 @ 08:52:38
URL: http://strutz.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback