Bra uppdatering

För er som gjort rätt i att inte lika intensivt följa nyhetsbevakningen under sommare får gratis en liten uppdatering via Östmans krönika.

Noterbart är att båda tidningarnas ledare uppehåller sig vid regeringens popularitet - eller sviktande förtroende enligt opinionen. Kuriren koncentrerar på hanteringen av fastighetsskatten - eller Boskatteutredningen som tydligen utredningen heter. Medan NSD naturligtvis slår blint och påstår att det mesta regeringen gjort eller inte gjort retar folk.

Statens vattenkraftskommuner kräver nu att få 1/3 del av den statliga fastighetsskatt som vattenkrafttanläggningarna ger. Fast det känns lite märkligt att bygga det få fastighetsskatten just nu när den är under omdaning. Är det inte det? Kuriren idag.

Och björnjakten drar igång idag. Jag önskar dem lycka till att skjuta de 50 björnarna. Och hade jag inte varit politiker och nära lagstiftningen så skulle jag skrivit "50 björnar och drygt det". För när tjänstemännen på länsstyrelsen säger att det är viktigt att jägarna tar sitt uppdrag på allvar och verkligen når upp till kvoten - då misstänker jag att vi har en björn bakom varje buske! Där brukar annars alltid klagolåten tala om utrotning.

Noterar också att björdödas familj kan få ersättning av staten. Tydligen är det självklart att man får ersättning om en hund dödats av statens vilt och glädjande nog säger länsstyrelsens representant att det då vore orimligt om skador på människor - i det här fallet till och med skador med dödlig utgång - skulle kunna leda till ersättning.

Det är ju orimlgt att det ska behöva ta 3 år - och när jag läser i Kuriren en sväng till så verkar det mer tveksamt när det gäller människor än djur. Med risk att få någon vegan på halsen så vill jag påstå att det är fullständigt orimligt.

Nog fanns väl ett och annat till men nu ska jag på planeringsmöte för Trasdockmanifestationen - en manifestation mot de övergrepp som sker mot barn.

Kommentarer
Postat av: Berndt

Det finns gott om björn. Vi har en på golfbanan i Rutvik och det är banne mig inte alls kul att försöka koncentrera sig på att putta när den vrålar bakom ryggen på en. ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback