Från fullmäktiges horisont

Inte vet jag - men mor "klagade" att jag inte hörts i radiosändningen från kommunfullmäktige. I och för sig var det väl inte ett av mina aktivare fullmäktige men jag är övertygad om att det fanns en majoritet i församlingen som absolut tyckte att jag pratade tillräckligt.

Efter information om storregionerna började vi med ett planärende för Charlottendals förskola - här alldeles bredvid vår partilokal. Återigen snor vi lite grönområden - faktiskt en lite oroväckande tendens. Tror faktiskt att vi i något program slagit fast att grönområdena - andningshålen - ska öka. Men det är svårt att säga nej nrä det handlar om behjärtans värda saker som att skapa en bra miljö för barnen.

Vägen in vid K-rauta väckte återigen viss munterhet. Frågan var väl bara hur färdig den var nu när vi äntligen beslutade att den fick byggas? Trafiken är väl inte påsläppt än - men inte långt ifrån. Jag tycker att kritiken i dagens
Noterat är befoad. Det kan inta vara så att kommunen själv unnar sig att tumma på demokratin medan medborgarna ibland till och med åläggs att riva sånt som kommit till i laga ordning.

Skoldebatten var annars den stora frågan. Vår motion om möjligheten att ha betyg redan från lågstadiet om föräldrarna så önskar utlöste den vanliga ideologiskt skiljaktiga debatten. Roligt att moderaterna anslöt sig och också värt all respekt att kd och centern yrkade återremiss.

Medborgarförslag om förskola i kallaxby välvilligt behandlad och antogs i stor enighet.

Självförsvarskurs för tjejer och killar - medborgarförslag - avslogs. Bara Rättvisepartiet som inte godtog att detta skulle läggas utanför den ordinarie undervisningen och istället ingå i elevens fria val.

Kulturnatten fick 100.000 - moderaternas protester klinga ensamma och ohörda. Nog är det rimligt med ett uppbyggnadsstöd även till arrangemang utan öltält. Luleåkalaset fick ju 500 000 i full politisk enighet - inklusive moderaternas fulla stöd.

Så var det intepellationsdebatt om uppsägning av lärarna. Kritiken mot kommunen som arbetsgivare förefaller motiverad men svårt att ta definitiv ställning när inte alla parter får framlägga sin sak.

Och Leif Wikman blev avtackad vid sitt sista kommunfullmäktige. Lite ovanligt med avtackningar vid löpande avgångar men väl befogat efter 19 år i politiken.

Så var det lite fyllnadsval här och där. Bland annat efter David Svenn som lämnade sosseuppdrag men som  i handlingarna saknade partibeckning.

Nästa kommunfullmäktige ska vi väl också fyllnadsvälja och fylla upp efter våra avflytade vänner.


Kommentarer
Postat av: Berndt

Bra att ni backar upp Kulturnatta och andra kulturevenemang! Att stötta kulturlivet är att konkret öka trivselfaktorn i Luleå. Heder och beröm för att ni öppnar plånkan till detta, mer sånt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback