Gott råd från Gunnar!

Fick idag ett SMS från en vän. "Låt saker ske utan att begripa varför, släpp kontrollen och finn friden". Ett citat från Gunnar Sjöbergs krönika i Kuriren idag tydligen. Och jag har nog sett det förr - på Gunnars hemsida kanske. Så försöker vi styra livet dithän.

Kontroll och kontroll - men det är svårt att inte engagera sig och fråga sig varför. Idag har vi fått ta del av en rapport där vargen (och kanske andra rovdjur) frias från att ha dödat och skadat tamdjur. Det vill säga i hälften av fallen är det annat än rovdjur som rår för.

Det som slår mig igen - och som inte är upplagt att ge frid - är att jag ibland kan få intrycket att det satsas lika mycket på forskning på djur som inom sjukdomar för människor, Här har man nu presenterat en rapport för att "fria" vargen  åtminstone hälften av dem. Och man har nu ett DNA register på individnivå för de flesta rovdjuren och kan alltså peka ut den skyldige vargen eller björnen vid varje rivning av får eller annat.

Dock märktes att fårägarinnan inte var impad av uppgiften att det skulle vara en hund och inte en varg som rivit och dödat hennes får. "Ingen tamhund i alla fall".

Skulle vara skönt om man hade samma grepp och kontroll över hur våra åldre har det - för att inte tala om våra ungdomar. Nä - det går inte att jämföra - jag vet det. Men jag länge förundrats över att det går att forska om vad tusan som helst.

Fö njuter jag över att Försäkringskassan sätter dit folk som bluffar. Det jag hörde om ikväll var föräldrar som anmälde vård av sjukt barn men som jobbade och fick ut både lön och bidrag.

I går njöt jag av en artikel där en mamma blivit så förbannad när hennes 14-åring kommit hem berusad. Han hade köpt hembränt. Mamma tvingade pojken att beställa mer hos langaren, vid leveransen ringde hon polisen som kom och tog fanskapet. Men tro inte att inte artikeln också handlade om huruvida man kunde göra så. Var det inte brottsprovokation som ju är olaglig i Sverige? Men tack och lov så gav lagen utrymme för detta eftersom hon var privatperson och polisen ditkallades under pågående brott.

Oj snart spöktimmen - då har jag inte tid med bloggen mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback