Kontaktproblem

När jag då kom ihåg att fotografera mina vänner i Boden så funkar det inte att föra över bilderna till datorn. Men skam den som ger sig - nya försök i kväll.

Surströmming är dagens tema både i tidningarna och i TV. Per Öbom tycker på Kurirens första sida att de som tjuvstartar med strömmingen ska varnas. Han gör liknelsen med de som tjuvstartar i friidrott. Själv tycker jag att det är helgerån och att "tjuvstartarna" bör tas av banan.

I
NSD uttalar sig Camilla och vill vara surströmming nr 8!

Kd gör idag ett bra mediautspel om banor - gång- och cykelbanor. Påstår - med viss rätt - att det är anarki på stans gång- och cykelbanor. Vill dela upp med mittstreck och bättre skyltning. På bilden i NSD ser det faktiskt ut som om Erika försökt måla och fått vita-streck-färgen på byxorna,

Spännande ska det bli att se om Barn- och utbildningsförvaltningen nu kommer att få friheten att själva bestämma vem som ska städa deras lokaler. Entreprenad har visat sig vara billigare - något som varit ett känt faktum. Mången god krona att använda för undervisningen har runnit ut i onödan under åren.

Kuriren skriver om hur Luleå Mäss och kongress förhandlat med till och med betalat ut ersättning till en person med näringsförbud. En person som tre gånger kommit undan att inställa sig till rättegång för att han är för sjuk. Men restaurang chef klarar han av att vara och förste förhandlare också. Märkligt! Fast artikeln var i NSD märkte jag när jag skulle länka.

Och om ni nu denna regniga dag skulle få för er att baka "klådda" eller mjukriska som vi kallar det i Sunderbyn så har ni receptet här:

5 liter vatten
½ paket smör eller margarin
2 paket jäst
råg och vetemjöl till lika delar.

Om ni frågar hur mycket mjöl så blir svaret samma som min pappa gav mig till paltreceptet - till det blir lagomt.

Själv ska jag inte baka men väl starta dagen med ett extra inkallat styelsesammanträde med Luleå Kommunföretag AB.

Sen blir det damlunch på teatercafét med konsumentvägledare Johan Sundberg som gästföreläsare.

Dagen avslutas med att jag klockan 19 ska vara i Boden på Skördemarknaden och leverera marknadstält med mera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback