Korta inhopp i selen

Det blev korta inhopp i selen idag.

APU inleddes med en informationspunkt omhur framtida kart- och mätningstekniska tjänster ska utföras inom kommunen.

idag sköts de av Lantmäteriet - men enligt deras nya direktiv får de inte utföra dessa tjänster där det finns en marknad.  I så fall ska det utföras av Metria som är den affärsmässiga avknoppningen från Lantmäteriet.

Nu har Lantmäteriet bestämt att i Luleå ( och 7 ytterligare kommuner i Norrbotten) så finns det en marknad. Fast senast det gjordes en upphandling fanns bara Metria. Underlig syn på vad som är en marknad får jag lov att säga.

Nåväl , vi får en liten tid att fundera innan det kommer tillbaka som ärende.


En pedagogiskt bra information av Anna Lundqvist från Stadsbyggnads - fast objektiv är jag inte riktigt beredd att säga att den var.


Vore väl konstigt i och för sig och en kommunal tjänsteman direkt berörd skulle förorda annat än egen regi. Eller??


Sen blev det förstås fika två minuter i nio. Och frågorna vi hade fick komma efter fikat. Karl kommer i sitt eftermäle prisas för att han var noga med kafferasten. Det uppskattas både av kaffemostrar som jag och leverpastejmacke fans som en del är.

Efter detta så avslog vi 3 medborgarförslag på raken; hundlatriner, trafikljus, skotertrafik. Fast skrivningarna var rätt positiva i alla tre fallen. Den 4:e om skateboardramp i Ersnäs lyckades vi få till ett bifall med vissa restriktioner dock. Nå lite märkligt att skolan inte vill ha den på skolgården för de kan inte ta ansvar. Men på Hertsön och i Råneå är det inget problem för skolan att ta ansvaret.


Revirpinkandet fortsätter!


Och så var det Kd-motionen om familjecentraler. Märkligt att sossarna som varit med och inrätta en som fungerar bra nu helt plötsligt har dragit tillbak att gå vidare med utbyggnad av ytterligare familjecentraler.


Både ordförande för Bun och soc vill ha verksamheten men tycker inte att det ryms inom ramarna. På förslag av socialnämndens ordförande röstade därför sossarna nej till motionen.


Folkpartiet röstad för motionen och att vi skulle skicka med den knappa miljon som behövs. Även moderaterna stödde detta förslag. Men i nästa instans - kommunstyrelse och kommunfullmäktige kommer nog alla partier utom sossarna att rösta för det.


Och nu så hinner jag inget mera än att säga att lite från ks kan det väl komma sen - men även det blev ett kort inhopp färdiga på runt en halvtimme.


Uppvilade och effektiva - om jag nu ska vara positiv!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback