Korvsoppa

Allla fina rätter med fina utländska namn kan slänga sig i väggen. Korvsoppa - egenhändigt hopkokad - blev det i kväll. Rätt - det är inte ofta jag lagar mat men i mitt nya liv när jag ska ta hand om mig lite bättre så gjorde jag det.

Recept: Små skalade mandelpotatisar, slantade morötter, en lök i grova bitar kokas i grönsaksbuljon. Lagerblad och den peppar som för närvarande finns i hel form i skafferiet. idag rosépeppar. Så lite salt och lite grovmalen svartpeppar. Några korvar av grönaslaktaren typen. Så kan man pytsa vad man haver till - normalt rödbetor - men idag blev det kapris och färdigkrossad vitlök på burk. Och så en röd burkröra vars namn jag inte kommer ihåg.

Säger bara delikat!

Kul att höra av Kristina Niva som kommenterat en blogg sen i julas - "Utsläppsrätter årets julklapp". Jag hade tydligen skrivit om den trista historien med NKF och projektet som styrelsen inte visste om. Kristina var anställd som projektledare och hade tydligen inte känt till att styrelsen inte var informerad. Jag ids inte gå in och se vad jag skrev. Hoppas dock att jag inte var för elak och sårade Kristina - hon är en snäll person.

Och en annan gammal kollega hörde av sig imorse. Alexandra i Skåne - tidigare Västmanland. Hon hittade mig ute i vår databas. kallade mig "sin vakthund mot ett ja-sägarparti" - det epitetet suger jag åt mig.


Och ni som trodde att jag ju var ute på skallgång efter far har helt fel. Jag ringde honom efter 1½ timme och då var han mogen att bli hämtad. För mogna var inte lingonen. Han hade dock fått ihop ett par liter som mor förvandlat till sylt i kväll när jag var förbi.

Har inte hittat något som retat mig på nättidningarna så nu ska jag vila mina ben medan andra använder sina - friidrotten i repris.

För er som oroar er för min hälsa - kan jag säga att jag tror det går åt rätt håll. Fast jag borde förstås inte skriva om sånt - tro att distriktssköterskan som var till far och tog varanprovet visste att jag hade ont i ryggen. Fast riktigt ryggen är det ju inte - mest alla muskler i hela kroppen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback