Pendeln vill på slå över

Tanken är nog god. Det har väl varit lite hipp som happ med moralen vad avser sjukskrivningar. Mycket fusk har det varit och det ska absolut klämmas åt.

Och visst har det varit lite märkligt när man som arbetsgivare ( i idella sammanhang) förstått att anställda bara ringt sin läkare och bett att få bli sjukskriven. Och då har det kunnat gått år sen de sågs överhuvudtaget.

Men nu verkar pendeln ha slagit över åt andra hållet.
Infördes av förra regeringen och stött av den nuvarande. Riktlnjer för översyn av sjukskrivningstider.

Tanken är förstås att sjukskrivningar ska kunna mätas mot dessa normar och avvikelser ska kunna granskas extra.-

Men med nitiska tjänstemän som ska uppnå besparingsmålen kombinerat med stressade läkare som kanske inte orkar stå emot kan det förstås bli rena katastrofen för enskilda.

Jämför bara och tänka på det som drabbade Rolf Nilsén!

Nog kan det här ses som ett rejält slag mot välfärdssamhållet. Var gärna sjuk - men bara om du är rik och har råd!

Själv ska jag gå på 30 års kalas.

Och så har jag fått inbjudan till en nostalgiträff - men den är inte förrän den 8 september.  Med gamla partiledare, gamla partisekreterare och gamla kollegor. Vissa gamlingar verkar dock ha diskvalificerat sig - Carl Tham till exempel finns inte med.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Vad gäller sjukskrivningar måste vi minnas att det som gör ont och är sjukt hos en människa inte alltid behöver synas utanpå och kanske inte kan påvisas med ett blodprov heller för den delen. Dock utan att för den skull vara en mindre allvarlig sjukdom.
Människor med
exempelvis psykiatriska funktionshinder kan drivas till att skada sig själv eller andra då de inte klarar av ytterligare påfrestningar i tillvaron.På 2000-talet måste vi förstå att det är lika självklart att man kan bli sjuk i själen som i kroppen och man kan inte rå för vilket som.I ett civiliserat och modernt samhälle som Sverige ska ingen behöva hamna i social misär förutom att dessutom vara sjuk.Vi ska vara rädda om varandra ,inte bara i ord men i handling.För ord utan handling är just bara ord.Vi ska inte lämna dem som behöver oss som allra mest i sticket för vi inom Folkpartiet bryr oss om.....

2007-08-10 @ 19:29:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback