Slutkalasat

Så var kalasandet slut för den här gången.

I går kväll när vi kom ut på stan strax före 20 var det väldans glest i leden. Vi startade med en promenad ned till södra hamnen - och där var nästan kusligt glest framför planen vid stora scenen.

Men innan kvällen var slut för min del vid midnatt var det knökafullt.

Jag promenerade ned till expen där jag hade bilen. Och sträckan från Smedjegatan till Prästgatan var verkligen Kalasets bakgård.

Folk som höll sig i hängrännor och spydde och urinerade. Både unga och såna som enligt prästbetyget kan anses som vuxna.

Nere vid busstationen fanns i alla fall värdar som tydligen hjälpte till att få folk på de rätta bussarna.

Idag ska jag ordna till det som för min del blir den sista grillmiddagen. Tyvärr var förbättringen av onda kroppen bara tillfällig så nu rör jag mig lika långsamt och försiktigt som tidigare. Enerverande att inte kunna röra sig normalt.


Så innan jag går i kökstjänst kommer några halvdana slutfoton från kalaset.

46461-486

Bungyjump var nästan den enda aktiviteten vid södra hamnen när vi kom. Här har en tjej just landat. Något blek men med en "segergest" som om hon just vunnit ett vad. Vilket hon kanske gjort eftersom kompisen också selade in sig för nästa hopp.

46461-487

Här gjorde jag ett försök att återigen fånga stämningen på Wallmans salonger vilket också misslyckades. Dock ska sägas att bara Wallmans salonger var värt biljettpriset. Alltid folkligt och fullsatt och bra stämning.

46461-488

Här hade vi landat på Corsica vid ganska sen timme. Och fick en trevlig bordgranne vid namn Stefan som Ylva lovade/hotade skulle hamna på min blogg.

Noterbart parasollpinnen utan parasoll - tänkte inte på det då - men det blåste så pass friskt att bordsparasollen inte hissades.

46461-489

Här är i alla fall årets marknadsgrej - handbojor med plyschöverdrag - i regnbågens alla färger. Fanns vid allt som kunde kallas marknadsstånd. Fanns i en råare variant utan överdrag också.

Vi försökte oss på en undersökning om varför just handbojor blivit årets grej - men något riktigt uttömmande svar fick vi inte. Bara att man skulle leka med dem!

Nu hoppas vi bara att kalaset gått ihop ekonomiskt och  att det inte under tidningarnas första nyhetsnotiser inte döljer sig några riktiga tragedier.

Kuriren och NSD (lyckas inte länka NSD)

Trist att se Kurirens intervju med Eldkvarn - kan det vara nödvänidgt att sitta och bolma cigaretter i TV.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback