Thai Thai och kommunstyrelsen

Det första man blir blind på är ögonen. Thai Thai visst heter den så restaurangen bredvid Handelsbanken på storgatan. Fast inte hade jag sett skylten förr.

Där åt vi lunch idag - alliansgruppledarna. Mörkt och lite trångt och maten såg inte alls så aptitlig ut. Men där bedrog man sig  kan absolut  rekommenderas å det bästa - häftigt god Thaibuffé. Hur sushin smakade vet jag inte men mycket läcker såg den ut. Och inte minst Erikas sätt att hantera pinnarna var läckert och imponerade.

Men fatta - inget foto!

På kommunstyrelsen intet nytt - men lite här nedan:

Friköp av Lilla Shopping - enhälligt ja enligt gängse regler och prissättning

Vår motion om skriftliga kunskapsomdömen - lite märkligt att ingen av våra borgerliga systrar eller bröder var med på den? Visst kan man hitta argument att inte vara med - det gör sossarna jämnt - men att våra allians kompisar söker liknande kryphål förvånar.

Medborgarförslag om förskola i Kallaxby ser hoppfullt ut.

Kvinnojouren får bidrag till semestervikarie - så klart det är väl då det mest behövs?

Kulturnatten får 100 000 tusen vilket alla utom moderaterna tycker kan vara en rimlig insats för ett öltältfritt arrangemang.

Annars var det väl två kuriosa saker som fastnat mest från kommunstyrelsen: En skrivelse från Kjell Mickelsson, fd kommunalråd - där han slår ett slag för att kommunen ska försöka hjälpa lokala odlare med plats att sälja sina produkter. Det är en självklarhet och borde inte behöva behandlas som ärende i kommunstyrelsen. Skrivelser med betydligt högre dignitet på innehållet brukar normalt hamna på listan över inkomna skrivelser - men tydligen gäller det att hålla fd kommunalråd på gott humör!

Det andra kuriosa ärendet är väl in- och utfarten vid K-rauta. Detaljplanen beslutades av ks idag och ska upp till fullmäktige i slutet av augusti. Lite märklig tågordning - det vill säga emot alla lagar och regler som finns. Nu lär ingen överklaga detaljplanen - förhoppningsvis - men man kan ju undra om??

Margaetha Lindbäck försökte sig på någon variant om att vägar måste byggas på sommaren - och det kan väl vara bra. Men då får väl besluten tas på vintern så att vi inte tummar på demokratin!

Ja, sen har jag varit till Ulla - tandhygienisten - och hon är så trevlig så det är faktiskt nästan ett nöje. Fast tänk om fullmäktiges presidie hade samma möjligheter som hon att begränsa talartiden?


Kommentarer
Postat av: Shanti

Namaste! vadå alliansgruppen?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback