En hyfsat inrutad dag

Morgonen har varit som alla andra måndagmorgnar - underbar. En hel vecka framför mig. Mycket enegi uppladdad under helgen - som varit nästan arbetsfri.

Det är väl därför jag ligger före i tidsschemat på morgonen.

Väldans mycket sport i helgen - jag gläds åt alla framgångar. Det är väl det som dominerat min vandring på nättidningarna.

Dock kan jag fundera om det är så klokt att 
politiken som ska avgöra huruvida en tackling är regelvidrig eller ej? Jag känner inte Blomdahl - men inbillar mig att han inte är någon större "idiot" än någon annan. "Som de gamla sjunga kvittra det unga" - det är väl därför inte konstigt att hejaramsorna på Coop numera handlar om att hosta på domaren! Efter Mårtens uttalande kan de säkert lägga till "idioten domaren" också.

Fastnade dock vid en annan sak också - som ständigt är aktuell. Kameraövervakning som jag tror kommit för att stanna. Överallt där det prövats ger de resultat i mindre skadegörelse. Senaste exemplet var Bergviksskolan där jag hade nöjet att vara förra veckan.

Själv har jag kapitulerat. Kamerorna har en uppgift att fylla. Men det som är viktigt ur integritets synpunkt är ju hur material kan hanteras. Om det sitter någon könlös teknikmojäng och övervakar mig spelar det ingen roll. Det som kan kränka min integritet är ju hur sen sen används. För övervakning inne i affärer behövs inget tillstånd och det finns förmodligen inga regler för hur material kan användas. I alla fall har jag sett hur man inne i en butik suttit och spelat upp bandet inför publik. Vilket innebär att jag som varit närvarande i ärligt uppsåt men som råkar figurera till exempel vid ett rån oförskyllt kan kopplas samman med det.


Jag är inte riktigt säker på att det är integritetssäkrat material ur tillståndskrävande inspelningar kan användas.

Det är nog här krutet måste sättas in. Övervakningskameror som "äter upp" sitt eget material inom en inte allför lång tidsrymd!

Nå nu har jag snart "ätit upp" mitt tidsöverskott. kan bara konstatera att förutsättningarn för en vit jul är goda idag. 10 grader kallt, snömodden bortplogad och igår såg jag på väderkartan att viss vit nederbörd är att vänta.

Själv ska jag hämta mor för transport till staden. Lämnar henne på Hermelinen medan jag själv åker till det inplanerade läkarbesöket på Kvartersakuten. Ska dyka upp på PTU så snart jag är färdig där. Efter lunch väntar Polisstyrelsen.

Kan nog förväntas höra av mig vid lunch!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback