Julmarknad och Kvantum

Både föräldrarna följde med till slöjdmarknaden på Folkhögskolan. Vi gjorde affärer med byns egen Laila Wikström förstås.

Men roligast i alla fall att träffa folk. När vi var på väg hem mötte vi tant Valborg - min barndoms posttant - som aldrig blir något annat än just "tant Valborg" i min mun. Med dotter Anita som var kusin Kerstins bästis i tonåren. Hon konstaterade att jag "vuxit" ikapp henne - på den tiden var jag alltid för liten för att få vara med.

Och så fröken Kerstin - Larsson - men född Thurfjell. Både jag och Jens har haft henne i småskolan,

Tyvärr missade jag att fota dessa möten - men jag passar väl på att lägga in bilder från när Kestins bror Sture hälsade på mor och far i går.

46461-794

Sture bor numera i trakerna av Bollnäs - men gör alltid mycket uppskattade besök hos mor och far när han är "hemma" i Sunderbyn. Här med sin norrbottensspets Morra och en orakad fader Yngve.

46461-795

Och så har jag hunnit med en handlingssväng till mor - skulle ändå in till jobbet och hämta morgondagens sammanträdeshandlingar.

På fotot det fantastiska ungdomarna som står och samlar in pengar till Röda Korset. Hon till vänster köpte jag min bamsekram av igår.

46461-797

Och om ni inte skvallrar det för någon så hann jag en sväng till slöjdmarknaden igen. Måste vara hemligt för jag köpte en julklapp.

Och här är "gymnastikfröken" Marianne Wilhelssom på bild med sitt barnbarn Alva (om jag nu hörde rätt på namnet), Försäljerskan - en som sålt hatt till mig tidigare - klämde mössan på barnet och betygade hur väl den passade och hur varm den var! Men det visade sig att barnet med föräldrar bodde i Australien - så försäljningstricket värme kanske inte var det rätta!

Nu ska jag läsa lite handlingar - och sen är jag bjuden på middag hos mor och far. Vilket också Jens med familj är.

Kommentarer
Postat av: anke

Ava heter Mariannes barnbarn..men nära var du ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback